Vágólapra másolva!
Magyar idő szerint szombat hajnalban négy mérkőzéssel megkezdődött az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) idei rájátszása. A mérkőzések szinte mindegyike óriási izgalmakat és kivétel nélkül hazai győzelmeket hozott. Egyedül a keleti első kiemelt Ottawa Senators nyert magabiztosan a címvédő Tampa Bay Lightning (8.) ellen.

Nyugaton mindhárom mérkőzésen egy gól döntött: az alapszakasz legjobbja, a Detroit Red Wings csupán kétszeri hosszabbításban verte az Edmonton Oilerst (8.), de a Calgary Flames (3.) is ráadásra kényszerült az Anaheim Mighty Ducks (6.) ellen. A Nashville Predators (4.) ugyanakkor a rendes játékidőben győzte le 4-3-ra a San Jose Sharksot. A párharcok az egyik fél negyedik győzelméig tartanak.

Eredmények
Keleti-főcsoport:
Ottawa Senators - Tampa Bay Lightning 4-1
az állás: 1-0, az Ottawa javára

Nyugati-főcsoport:
Detroit Red Wings - Edmonton Oilers 3-2 - kétszeri hosszabbítás után
az állás: 1-0, a Detroit javára

Calgary Flames - Anaheim Mighty Ducks 2-1 - hosszabbítás után
az állás: 1-0, a Calgary javára

Nashville Predators - San Jose Sharks 4-3
az állás: 1-0, a Nashville javára

*****

Dean Lombardit nevezték ki a Los Angeles Kings elnökének és vezérigazgatójának. A sportvezető Dave Taylortól veszi át a klub irányítását, miután a csapat a várakozásoktól messze elmaradva szerepelt a szezonban és nem jutott be a rájátszásba. "Először arra szeretnék választ kapni, hogy zuhanhatott össze így egy ilyen erős csapat" - mondta bemutatkozó sajtótájékoztatóján a 45 éves szakember.

Lombardi 1996 és 2003 között a San Jose Sharks első embere volt, legutóbb pedig a Philadelphia Flyersnél dolgozott megfigyelőként.