Vágólapra másolva!
Az NBA döntőjének második mérkőzését is megnyerte a Dallas Mavericks a Miami Heat ellen, azaz a végső sikerhez szükséges négy győzelemnek a fele már megvan a texasiak számára.

döntő, 2. mérkőzés:
Dallas Mavericks - Miami Heat 99-85 (18-17, 32-17, 32-24, 17-27)
legjobb dobók: D. Nowitzki 26 (16 lepattanó), J. Stackhouse 19, J. Terry 16, illetve D. Wade 23, A. Walker 20, J. Williams 11
az állás: 2-0 a Dallas javára

Az első mérkőzéssel ellentétben ezúttal végig kézben tartotta az irányítást a Dallas, volt olyan periódusa a mérkőzésnek, amikor már 27 ponttal vezetett a házigazda, amely tökéletesen kikapcsolta Shaquille O'Nealt.

Nagytesó mindössze öt pontig jutott, ezzel karrierje leggyengébb rájátszásbeli produkcióját nyújtotta, és szokás szerint pocsékul dobta a büntetőket, hétből egyet értékesített. A remekül összehangolt védekezés mellett támadásban is odatette magát a Mavericks, 49%-kal dobtak a mezőnyből a dallasi játékosok, míg a Heat legeredményesebbje, a 23 pontot szerző Dwyane Wade például 6/19-es mutatóval rendelkezett.

Az első meccs visszafogott játéka után ezúttal Dirk Nowitzki és Josh Howard is vezére volt a Dallasnak,a német 26 pontja mellé lekapott 16 lepattanót is, míg utóbbi 15 egységet tett a közösbe. Jerry Stackhouse 19 pontjából tizet az első félidő utolsó másfél percében hozott össze, ez volt az a része a meccsnek, amikor a Miami végleg elvesztette a fonalat, az első két negyed alatt begyűjtött 16 pontos hátrány soknak bizonyult.

A Heatnek a következő három találkozó mindegyikét meg kéne nyernie, hogy versenyben tudjon maradni, de erre csak a Detroit volt képes 2004-ben, és mindössze két gárda tudott 0-2-ről fordítani a döntőben. A harmadik találkozóra magyar idő szerint szerda hajnalban kerül sor.