Vágólapra másolva!
A két chicagói baseballcsapat hárommérkőzéses sorozatának utolsó felvonása végre Cubs-sikert hozott. Ehhez azonban kellett a White Sox egyik dobóászának szokatlan gyengélkedése és egy 25 éves fiatalember különleges születésnapja.

A "világbajnok" két győzelmével indult a városi riválisok mérkőzéssorozata a Wrigley Field-en, azaz a Cubs pályáján. A harmadik - home run fesztiválba torkolló - meccsen aztán a hazai szurkolók is okot kaptak a boldogságra.

Már az első inningben annyi pontnak tapsolhatott a 40.919 néző, mint máskor egy teljes mérkőzésen: 7-2-es Cubs vezetéssel fordultak a második játékrészre a csapatok, pedig nem akármilyen dobók álltak a dombon. A hazaiaknál legjobbjuk, Carlos Zambrano igyekezett túljárni a White Sox félelmetes ütőinek az eszén - önmagához képest szerény sikerrel.

Ezen a napon azonban a "Big Z" átlag alatti dobóteljesítménye is elég volt a győzelemhez, mivel riválisa, a szakma egyik legjobb balkezesének számító Mark Buehrle a Cubs-játékosok könnyű prédájává vált: öt inninget bírt csak ki, és ez alatt 13 ütésből 10 pontot szereztek róla a hazaiak.

Zambrano - a dobóktól teljesen szokatlan módon - jelentős részt vállalt a pontgyártásból. A 25 éves venezuelai már a kezdőinningben home run-t ütött Buehrléről, és így három kerítésen túli ütésnél jár ebben a szezonban. A Cubsnál 1971 óta nem volt arra példa, hogy egy dobó ennyiszer "hazafusson" egy szezonban - és még csak az idény felénél járunk!

A mérkőzés teljes hazafutás-termése végül kilenc lett, melyből ötöt a Cubs, négyet a White Sox jegyzett. Ha már a home run-oknál és a nap különlegességeinél tartunk, feltétlenül említést érdemel egy újonc Puerto Rico-i. Angel Pagan élete első két home run-jával ünnepelte a 25. születésnapját.

Chicago Cubs - Chicago White Sox 15-11

csapat

1

2

3

4

5

6

7

8

9

pont

ütés

hiba

Chicago White Sox

2

0

0

3

0

0

2

3

1

11

14

2

Chicago Cubs

7

0

0

0

4

0

2

2

x

15

20

0



Győztes dobó: Carlos Zambrano (7-3)
Vesztes dobó: Mark Buehrle (9-5)
Home Run: CWS: Jim Thome (27), Joe Crede (16), Tadahito Iguchi (9), Juan Uribe (10), CHC: Michael Barrett (9), Angel Pagan 2 (2), Carlos Zambrano (3), Neifi Perez (2).

Presstige Média