Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabda-bajnokságban (NBA) idén nagydöntős Dallas Mavericks szerződést hosszabbított Josh Howarddal. A 26 éves bedobó - aki 12,2 pontos meccsenkénti karrierátlagnál tart - 2010-ig 42 millió dollárt keres majd a texasiaknál.

Mark Cuban tulajdonos együtt kívánja tartani az együttes magját, ezért a közelmúltban 60 milliós megállapodást kötött 2011-ig a német Dirk Nowitzkivel, illetve a sikertréner Avery Johnsonnal. Utóbbi kontraktus részleteit nem hozták nyilvánosságra.

A francia Boris Diaw is hosszabbított, újabb öt évre írt alá a Phoenix Suns együtteséhez. A felek csütörtökön állapodtak meg a részletekben, amelyek szerint a 24 éves csatár 2007-től 2012-ig nyaráig 45 millió dollárt kap szolgálataiért.

A tavaly Atlantából érkezett, 203 centis Diaw a csapat egyik legjobbja volt az elmúlt szezonban: 13,3 pontot szerzett átlagban meccsenként, s nagy szerepe volt abban, hogy a Suns a Nyugati főcsoport döntőjéig menetelt.

Az Euroliga-ezüstérmes izraeli Maccabi Tel Aviv a Cleveland Cavaliers után a Toronto Raptors otthonában is sima vereséget szenvedett.

A kedden 93-67-re alulmaradt gárda ezúttal 34 ponttal kapott ki, a nyáron éppen Tel-Avivból Kanadába költözött, amerikai Anthony Parker 11 ponttal "köszönt vissza".

Eredmény:
Toronto Raptors (kanadai) - Maccabi Tel Aviv (izraeli) 118-84