Vágólapra másolva!
A Utah Jazz hazai pályán nyolc ponttal legyőzte a San Antonio Spurs gárdáját az NBA legutóbbi játéknapjának rangadóján.

A mérkőzés elsősorban a védekezésről szólt, a játékosok mindkét oldalon nagyon pontatlanul céloztak. A sok rontott dobás miatt a győzelem záloga a jó lepattanózás volt, ebben a műfajban pedig a Jazz volt jobb, 16-tal több lecsorgó labdát kaparintott meg mint a Spurs.

A Dallas közben tovább száguld. A Mavericks ezúttal a vendég Toronto Raptorson lépett át könnyedén, s ezzel sorozatban 11. sikerét könyvelhette el. A győzelem annak ellenére is nagyon fölényes volt, hogy a hazaiak legnagyobb sztárja, Dirk Nowitzki az első negyed végén sérülés miatt kénytelen volt elhagyni a pályát. A német klasszis hiányában elsősorban Josh Howard repítette a hazai csapatot 26 ponttal.

Az Indiana Pacers udvariatlan vendégnek bizonyult, miután Stephen Jackson egy másodperccel a záró dudaszó előtt értékesített hárompontosával legyőzte a Golden State Warriorst. A hazaiak azért is bánhatják, hogy kiengedték kezükből a sikert, mert edzőjüknek, Don Nelsonnak ez lett volna 1200. győzelme a ligában.

Az Orlando Magic tartja jó formáját, a Seattle-ben aratott győzelmével öt mérkőzésre növelte sikerszériáját. A New Jersey Nets ugyanakkor hat bukott összecsapás után nyert újra. A Vince Carter (23 pont, 9 lepattanó) és Jason Kidd (19 pont, 9 gólpassz, 8 lepattanó) által vezetett alakulat a Boston Celtics otthonában tudott győzni.

A bajnokság illetékesei 25 ezer dollárra büntették Phil Jacksont, a Los Angeles Lakers edzőjét. A trénerként kilenc bajnoki címet szerzett szakembernek azért kell a kasszához járulnia, mert múlt pénteken a Utah Jazz elleni rangadót követően élesen kritizálta újságíróknak a találkozó három játékvezetőjét. Jacksont elsősorban fiatal centere, Andrew Bynum ellen megítélt szabálytalanságok dühítették fel. "A liga néha olyan bírókat küld, akik már a kezdősípszó előtt kétséget ébresztenek benned, aztán ez lesz belőle, amit most láttak" - kesergett Jackson 114-108-ra elvesztett meccs után.

Eredmények:
Atlanta Hawks - Charlotte Bobcats 99-90
Cleveland Cavaliers - New York Knicks 98-101
Boston Celtics - New Jersey Nets 103-106
Dallas Mavericks - Toronto Raptors 117-98
Utah Jazz - San Antonio Spurs 83-75
Phoenix Suns - Houston Rockets 102-91
Seattle Supersonics - Orlando Magic 84-94
Los Angeles Clippers - Memphis Grizzlies 105-90
Golden State Warriors - Indiana Pacers 106-108.