Egy szigetet kap, aki megdönti az NFL-felmérő rekordját

Mahe Island rest beach trip environment tourism Indian Ocean Republic of Seychelles Mahe Island Seychelles island SQUARE FORMAT
2679519 04/11/2015 Panoramic view of Mahe Island of the Seychelles from De Havilland Canada DHC-6 Twin airliner capable of carrying up to 20 passengers. Alexander Kovalev/RIA Novosti
Vágólapra másolva!
Egy sportszergyártó nem kevesebbet, mint egy szigetet ajánl annak, aki a hétvégi NFL-felmérőn megdönti a 40 yardos síkfutás rekordját. 

A nagyvonalú felajánlást az Adidas tette, hogy még egy kicsit felspannolja az érdeklődést az NFL hagyományos szezon előtti újonc felmérője, a combine előtt, ahol a ligába vágyó reménységek számot adhatnak erejükről, ruganyosságukról és gyorsaságukról.

Szóval, aki megdönti Chris Johnson 2008-ban futott 4:24 másodperces rekordját 40 yardon, az egy szigetet kap a sportszergyártótól.

Vagy nem. A kiírásban ugyanis az Adidas szívet melengető módon előre mossa kezeit, úgy fogalmazva, hogy a győztes megkapja a jutalmát, "amint az a lehetővé válik" - vagyis, ha sikerül megvásárolni a megfelelő földdarabot. Persze, sziget nélkül is boldog lesz az új rekorder,

a nyeremény ugyanis pénzre váltható - egymillió dollárt vihet haza a villámléptű ifjú.

Az Adidas évek óta 100 ezer dolláros felajánlással igyekszik ösztönözni a rekord megdöntésére irányuló terveket, az egymilliós ajánlat első ízben tavaly került napirendre. A nagyvonalú gesztusra Eric Dickersontól érkezett a legfrappánsabb válasz: a legendás running back 1984 óta tartja az egy szezonban futott legtöbb yard (2105) rekordját: "Ez veri a répatortát, amit tőletek kaptam az NFL-rekord megdöntéséért, lol."

A felmérőre ezen a hétvégén, pénteken és szombaton kerül sor az Indianapolis Colts stadionjában. A csapatra vágyó jelentkezőknek - többek között - 40 yardos síkfutásban, fekvenyomás (110 kg-mal), helyből magas és távolugrásban, és más különféle gyorsaságot, ügyességet és mozgáskoordinációt vizsgáló gyakorlatban kell bizonyítaniuk, mielőtt az NFL-csapatok képviselőivel interjúznának, illetve az intelligenciateszt mellett megcsinálnák a kötelező drogtesztet is.