Megrázták az NFL-t a 123 kg-os óriás hihetetlen számai

NFL Combine - Day 5 GettyImageRank2 AMERICAN FOOTBALL NFL
INDIANAPOLIS, IN - MARCH 05: Defensive lineman Myles Garrett of Texas A&M participates in a drill during day five of the NFL Combine at Lucas Oil Stadium on March 5, 2017 in Indianapolis, Indiana. Joe Robbins/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Minden jel arra mutat, hogy a Texas A&M egyetemről érkező védőfalember, Myles Garrett lesz az NFL draft első számú kiválasztottja, persze csak akkor, ha az erre jogosult Cleveland Browns is így akarja. Garett hatalmas méretei ellenére szinte minden számban ámulatba ejtette a szakértőket.

Nagy, erős, gyors és robbanékony

– röviden így lehetne összefoglalni a 196 cm magas és 123 kg-os Garett legfőbb erősségeit. 33-szor nyomta ki fekve a 102 kg-os súlyt, posztján (defensive end) ez minden idők második legjobb eredménye.

Retteghetnek az irányítók Myles Garrett képességeitől Forrás: AFP/2017 Getty Images/Joe Robbins

A 40 yardos sprintet 4.64 másodperc alatt teljesítette, ez önmagában jobb, mint az idei évben két leggyorsabb irányító eredménye. Ennél is lenyűgözőbb az első 10 yardon elért 1.63 másodperces ideje, hiszen egy védőfalembernél a robbanékonyság a legfontosabb.

Garrett 104 cm-es súlypontemelkedése is egészen parádés, a defensive endek között a valaha volt legjobb.

Távolugrásban 3.25 métert ért el, ez posztján minden idők második legjobb eredménye.

Érdemes megemlíteni a Washington Huskies elkapóját, John Rosst is, aki a 40 yardos sprintben két századdal megdöntötte Chris Johnson 2008-as rekordját, így

4.22 mp-es ideje minden idők legjobbja lett.

Talán olvasóink is emlékeznek, hogy az Adidas 1 millió dollárt és egy saját szigetet ajánlott fel annak, aki megdönti a 2008-as csúcsot. Rossnak sikerült, mégsem lesz saját szigete, mert a nyereménynek volt egy feltétele: Adidas-cipőben kellett volna futni, Ross azonban Nike-ban állt rajthoz.

Egy szigetet kap, aki megdönti az NFL-felmérő rekordját