Vágólapra másolva!
A sztárok pihentetését kifogásolta a klubtulajdonosokhoz írt körlevelében Adam Silver, az NBA főigazgatója. A liga vezetője rendkívül fontos ügynek nevezte, hogy az országos közvetítésű mérkőzéseken a tévénézők nem látják a legnagyobb ászokat.

"Az ilyen döntések negatívan befolyásolják üzleti partnereinket, az NBA hírnevét és az egész játékot. Ennélfogva elfogadhatatlan az, hogy a klubtulajdonosok nem vállalnak szerepet a döntések meghozatalában" - közölte Silver azután, hogy az előző két év bajnoka, a Golden State Warriors és a Cleveland Cavaliers sem szerepeltette legjobbjait a közelmúltbeli országosan közvetített meccseken.

Curry padozik Forrás: AFP

Március 11-én a Warriors pihentette Stephen Curryt, Klay Thompsont, Draymond Greent és Andre Iguodalát is a San Antonio elleni rangadón, Steve Kerr vezetőedző arra hivatkozott, hogy 13 nap alatt csapata nyolc mérkőzést játszott nyolc különböző városban.

"Ez az én döntésem volt, ezt kellett tennem" - szögezte le a tréner.

A Clevelandben LeBron James, Kyrie Irving és Kevin Love sem szerepelt szombaton a Los Angeles Clippers ellen. Ezen a meccsen járt az Origo riportere is.

Az elégedetlen tévénézők mellett a Warriors és a Cavaliers meccse után a helyszínen szurkolók közül is sokan panaszkodtak arra, hogy kifizették a drága belépőt, ám csak a helyszínen tudták meg, hogy nem fogják látni a sztárokat.

A műsorszórók a legutóbbi megállapodás során összesen 24 milliárd dollárt fizettek az NBA-nek a közvetítésekért.

Az előző főigazgató, David Stern 2012 novemberében 250 ezer dollárra büntette a San Antoniót, mert Gregg Popovich mester egy hatmeccses túra vége felé hazaküldte Tim Duncant, Tony Parkert és Manu Ginobilit a miami fellépés előtt. Stern azt nehezményezte, hogy a Spurs előzőleg nem adott tájékoztatást a sztárok pihentetéséről. A texasiak azóta minden meccsük előtt közlik, hogy kik nem fognak pályára lépni.