Tebow a Mets farmcsapatában baseballozhat

Arizona Fall League GettyImageRank2 People Lifestyles SPORT HORIZONTAL Waist Up Baseball - Sport Warming Up USA Arizona One Person Dugout Incidental People Photography Peoria - Arizona American League Baseball National League Baseball Peoria Sports Comple
PEORIA, AZ - OCTOBER 13: Tim Tebow #15 (New York Mets) of the Scottsdale Scorpions warms up in the dugout during the Arizona Fall League game against the Peoria Javelinas at Peoria Stadium on October 13, 2016 in Peoria, Arizona. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Tim Tebow, az NFL egyik agyonmarketingelt quarterbackje a New York Mets farmcsapatában kezdi meg az áprilisban induló baseballszezont.

Tim Tebow csaknem másfél évtized után került ismét közel ahhoz, hogy profi baseballjátékos legyen belőle. 2005-ben, utolsó éves középiskolásként a Los Angeles Angels of Anaheim szerette volna draftolni (nem volt nyeretlen kétéves, még az állami válogatottba is bekerült), most pedig a New York Mets végül nem vágta ki a „hóra", hanem az egyik farmcsapatába küldte, ahonnan elvben szabad átjárás van a profik felé.

Tim Tebow a Mets szerelésében Forrás: AFP/2016 Getty Images/Christian Petersen

Az NFL-ben remekül induló (igaz, főleg a fordításai mentek élményszámba, nem a folyamatos jó játéka), aztán csúfosan megbukó quarterback 2016 augusztusában jelentette be, hogy profi baseballozó szeretne lenni. Elment a válogatóra, kapott ajánlatokat alacsonyabb osztályú csapatoktól (Schaumburg Boomers, Southern Maryland Blue Crabs), a venezuelai ligából, de végül a New York Mets együttesével kötött úgynevezett minor league szerződést.

Már az ősszel is ütögetett a szervezet keretein belül, most pedig biztos, hogy a tavasszal a Single-A-ben szereplő Columbia Firefliesben kezdi meg szereplését. A felkészülési időszakban hét meccsen 0,235-ös ütésátlagot hozott össze, ami az MLB-hez nem elég, de ahhoz igen, hogy a Mets egyik farmcsapatába kerüljön. Tebow 29 évesen ahhoz már öreg, hogy a Mets agresszív fejlődési pályára állítsa, viszont arra jó, hogy napról napra meccset játsszon, és kiderüljön, meddig juthat el.

A Tebow névben még mindig meglévő marketingérték pedig sok mindenre feljogosíthat.