Elitklubhoz csatlakozott a San Antonio Spurs

San Antonio Spurs, NBA, kosárlabda
LOS ANGELES, CA - FEBRUARY 24: Danny Green #14 of the San Antonio Spurs scores on a reverse layup during a 105-97 win over the LA Clippers at Staples Center on February 24, 2017 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A San Antonio Spurs kosárlabdacsapata hazai közönség előtt 97-90-re legyőzte a Memphis Grizzlies együttesét az NBA legutóbbi játéknapján.

A texasi csapat 55. sikerét aratta a mostani alapszakaszban, ezzel az NBA történetének harmadik olyan klubja lett, amely legalább 20 szezonban elérte ezt a számot. Ez eddig csak a Boston Celticsnek (24) és a Los Angeles Lakersnek (23) sikerült.

Forrás: AFP/2017 Getty Images/Harry How

A hazai sikerből LaMarcus Alridge 23, Kawhi Leonard 19 ponttal vette ki a részét. Győzelmével a Spurs továbbra is a nyugati konferencia második helyén áll.

Tovább tart a Portland nagy, rájátszásért indított hajrája: a Trail Blazers - amely jelenleg éppen nincs playoffot érő helyen - legutóbbi 12 mérkőzésén már a kilencedik győzelmét aratta. Damian Lillard és CJ McCollum együtt 50 pontot szerzett a Knicks elleni, legutóbbi diadal alkalmával.

A Keleti főcsoport negyedik helyén álló Toronto Raptorsban DeMar DeRozan - a játéknap legjobb teljesítményét nyújtva - 40 pontot dobott a Heat ellen, a kanadai együttes az ő vezérletével fordított 15 pontos hátrányból floridai riválisa otthonában. A Miaminek fontos lett volna a győzelem, hiszen jelenleg az utolsó, még rájátszást érő helyet foglalja el keleten, előnye azonban mindössze egy győzelem a Chicago Bulls és a Detroit Pistons előtt.

Fájó kudarc érte Dallasban a Los Angeles Clippers csapatát, amely így messze került a nyugati negyedik helytől, és a rájátszásban ezzel járó első fordulós pályaelőnytől. A két ponttal nyerő Mavericksben Harrison Barnes volt a hős, aki előbb az utolsó hazai támadásból betalált a gyűrűbe, majd 3,9 másodperccel a találkozó vége előtt egy labdalopással eldöntötte a mérkőzést.

Eredmények:
Portland Trail Blazers - New York Knicks 110-95
Dallas Mavericks - Los Angeles Clippers 97-95
San Antonio Spurs - Memphis Grizzlies 97-90
Brooklyn Nets - Phoenix Suns 126-98
Miami Heat - Toronto Raptors 84-101.