Új piacot akar meghódítani az NHL

Jonathan Marchessault, Florida Panthers, NHL, jégkorong
SUNRISE, FL - MARCH 14: Jonathan Marchessault #81 of the Florida Panthers is congratulated by teammates after scoring a second period goal against the Toronto Maple Leafs at the BB&T Center on March 14, 2017 in Sunrise, Florida. Joel Auerbach/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kínába vágyik az észak-amerikai profi jégkorongliga. Az NHL vezetőinek nem titkolt célja, hogy meghódítsák az ázsiai piacot. Ehhez első lépésként már idén ősszel bemutató mérkőzéseket rendeznek Kínában.

A Los Angeles Kings és a Vancouver Canucks a hírek szerint már alá is írta a szerződést a szeptemberi mérkőzésekről, amiket Perkingben és Sanghajban tartanak majd. A hivatalos bejelentés csütörtökön várható.

A Los Angeles Kings állítólag már aláírt a kínai meccsekről Forrás: AFP/2017 Getty Images/Harry How

Az NHL első embere,

Gary Bettman múlt heti interjújában beszélt arról, hogy céljuk a 2022-es pekingi téli olimpiáig folyamatosan jelen lenni Kínában.

Ez nem csupán előszezonmeccseket jelent, hanem segítséget szabadidős, amatőr programok indításában és működtetésében, valamint olyan találkozók rendezését, melyeken NHL-es együttesek lépnének jégre helyi klubok ellen.

Az 1,3 milliárd lakosú országban a jégkorong továbbra is gyerekcipőben jár, nincsen szervezett bajnoki rendszere,

a válogatott pedig a divízió I/B-s világbajnokságon szerepel. Az NHL illetékesei ugyanakkor bizakodóak a fejlődési és terjeszkedési lehetőségekkel kapcsolatban, ugyanis

a kínai állam elszánt a sportág fejlesztésében.

Már csak azért is, hogy a 2022-es olimpián minőségi hazai válogatott léphessen jégre. Az NHL pedig ehhez nyújt segítséget.