A megdönthetetlen rekord tartója is szurkol, hogy megdöntsék a rekordját

Oklahoma City Thunder v Phoenix Suns GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
PHOENIX, AZ - MARCH 03: Russell Westbrook #0 of the Oklahoma City Thunder reacts during the final moments of the second half of the NBA game against the Phoenix Suns at Talking Stick Resort Arena on March 3, 2017 in Phoenix, Arizona. The Suns defeated the Thunder 118-111. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Christian Petersen/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Maga Oscar Robertson jelentette ki, hogy szurkol Russel Wesbrooknak azért, hogy az Oklahoma City Thunder hátvédje megdöntse az ő egy szezonban felállított tripla-dupla rekordját.

"Vele vagyok és szurkolok neki - mondta Oscar Robertson, aki az 1961-62-es szezonban a Cincinnati Royals játékosaként 41 alkalommal ért el tripla-duplát - azaz három statisztikai mutatóban, jellemzően a pontszámok, a gólpasszok és a lepattanók terén ér el kétszámjegyű eredményt - az alapszakaszban. -

Éppen valamelyik nap beszélgettem néhány ismerőssel, és azt mondtam, hogy ezt a srácot senki nem verné meg egy az egy elleni játékban."

Oscar Robertson nem bánja, ha végre megdől a rekordja Forrás: AFP/2015 Getty Images/Maxx Wolfson

Westbrook pénteken a San Antonio Spurs elleni vereség (95-100) alkalmával 32 pontot, 15 lepattanót és 12 gólpasszot jegyezve már a 39. tripla-dupláját érte el. Az alapszakaszból még hét mérkőzés van hátra, azaz ennyi lehetősége van a védőnek, hogy megdöntse a megdöntthetetlennek tartott rekordot.

Ha ez összejön Westbrooknak, aki szinte biztos, hogy másik - ugyancsak Robertson által az említett szezonban elért - csodálatos eredményt is megismétel: azaz ő lesz a liga történetének második játékosa, aki tripla-duplát átlagol az alapszakaszban.

Robertson akkor 30,8 ponttal, 12,5 lepattanóval és 11, 4 assziszttal zárt, míg Westbrook most 31,8 pontnál, 10,6 lepattanónál és 10,4 gólpassznál tart meccsenként.

Robertson szerint akár megdönti a rekordját, akár nem, akkor is az Oklahoma hátévédjét illeti az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) járó cím.

A 39. Westbrook-tripla-dupla:

"Egyértelmű, hogy neki kell kapnia. Régen mindig a bajnoki címhez kötötték, így például abban a bizonyos szezonban én hiába átlagoltam tripla-duplát, Wilt Chamberlain pedig hiába csinált 50 pontos és 29 lepattanós szezont az elismerést Bill Russell kapta, mert ő nyert bajnokságot a Celticszel.