Társoldalunk:

A megdönthetetlen rekord tartója is szurkol, hogy megdöntsék a rekordját

2017.04.01. 19:08

Maga Oscar Robertson jelentette ki, hogy szurkol Russel Wesbrooknak azért, hogy az Oklahoma City Thunder hátvédje megdöntse az ő egy szezonban felállított tripla-dupla rekordját.

"Vele vagyok és szurkolok neki - mondta Oscar Robertson, aki az 1961-62-es szezonban a Cincinnati Royals játékosaként 41 alkalommal ért el tripla-duplát - azaz három statisztikai mutatóban, jellemzően a pontszámok, a gólpasszok és a lepattanók terén ér el kétszámjegyű eredményt - az alapszakaszban. - Mindig mondtam, hogy Westbrook nagyon jó játékos. Éppen valamelyik nap beszélgettem néhány ismerőssel, és azt mondtam, hogy ezt a srácot senki nem verné meg egy az egy elleni játékban." 

Oscar Robertson nem bánja, ha végre megdől a rekordjaForrás: AFP/2015 Getty Images/Maxx Wolfson

Westbrook pénteken a San Antonio Spurs elleni vereség (95-100) alkalmával 32 pontot, 15 lepattanót és 12 gólpasszot jegyezve már a 39. tripla-dupláját érte el. Az alapszakaszból még hét mérkőzés van hátra, azaz ennyi lehetősége van a védőnek, hogy megdöntse a megdöntthetetlennek tartott rekordot.

Ha ez összejön Westbrooknak, aki szinte biztos, hogy másik - ugyancsak Robertson által az említett szezonban elért - csodálatos eredményt is megismétel: azaz ő lesz a liga történetének második játékosa, aki tripla-duplát átlagol az alapszakaszban.

Robertson akkor 30,8 ponttal, 12,5 lepattanóval és 11, 4 assziszttal zárt, míg Westbrook most 31,8 pontnál, 10,6 lepattanónál és 10,4 gólpassznál tart meccsenként.   

Robertson szerint akár megdönti a rekordját, akár nem, akkor is az Oklahoma hátévédjét illeti az alapszakasz legértékesebb játékosának (MVP) járó cím. 

A 39. Westbrook-tripla-dupla:

"Egyértelmű, hogy neki kell kapnia. Régen mindig a bajnoki címhez kötötték, így például abban a bizonyos szezonban én hiába átlagoltam tripla-duplát, Wilt Chamberlain pedig hiába csinált 50 pontos és 29 lepattanós szezont az elismerést Bill Russell kapta, mert ő nyert bajnokságot a Celticszel. Mára ez megváltozott, az emberek már jobban értik, hogy mit is jelent valójában az MVP cím. Jobban értik a kosárlabdát ma, mint régen.