Az Ottawa bejutott, a Toronto lemaradt a rájátszásról

Ottawa Senators v Boston Bruins GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
BOSTON, MA - APRIL 6: Craig Anderson #41 of the Ottawa Senators saves a shot from Ryan Spooner #51 of the Boston Bruins during a shoot out at TD Garden on April 6, 2017 in Boston, Massachusetts. The Senators defeat the Bruins 2-1. Maddie Meyer/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az Ottawa Senators óriási napot kifogó kapusának köszönhetően bejutott a rájátszásba, míg a Toronto Maple Leafs egy sima vereséggel lemondhat a playoffról.

Az Ottawa Senators szétlövés után 2-1-re győzött a Boston Bruins vendégeként, ezzel bejutott a rájátszásba. A kanadai együttes hőse a kapus Craig Anderson volt, aki 28 védést mutatott be, és a szétlövés során három büntetőt hárított.

A Senators egyenlítő gólja:

Ugyanez nem sikerült a Torontónak, amelyik hazai pályán egy Tampa Bay elleni győzelemmel leszakíthatta volna a Senatorst és a New York Islanderst is, ehelyett sima 4-1-es vereséggel korizhattak le a jégről.

Rövid hullámvölgy után újra jó formába lendülni látszik a Pittsburgh Penguins: ezúttal hét gólt vágtak a New Jersey Devils otthonában, és már biztos, hogy az első körben náluk lesz a pályaelőny a Columbus ellen. Sidney Crosby két gólpasszal zárta a meccset.

Eredmények:
Boston Bruins-Ottawa Senators 1-2 - szétlövéssel
Los Angeles Kings-Calgary Flames 1-4
Columbus Blue Jackets-Winnipeg Jets 4-5
Carolina Hurricanes-New York Islanders 0-3
New Jersey Devils-Pittsburgh Penguins 4-7
Florida Panthers-St. Louis Blues 3-6
Toronto Maple Leafs-Tampa Bay Lightning 1-4
Dallas Stars-Nashville Predators 3-7
Colorado Avalanche-Minnesota Wild 3-4
Anaheim Ducks-Chicago Blackhawks 4-0
Arizona Coyotes-Vancouver Canucks 4-3
San Jose Sharks-Edmonton Oilers 2-4