NBA-sztárok sora követeli az MVP-címet Westbrooknak

Oklahoma City Thunder v Denver Nuggets GettyImageRank1 SPORT HORIZONTAL Basketball - Sport Scoring USA Denver Taking a Shot - Sport Winning COMMEMORATION Three-point Photography Making a Basket Intercom NBA Pepsi Center - Denver NBA Pro Basketball Denver
DENVER, CO - APRIL 09: Russell Westbrook #0 of the Oklahoma City Thunder celebrates after scoring a game-winning, three-point shot at the buzzer against the Denver Nuggets at Pepsi Center on April 9, 2017 in Denver, Colorado. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that , by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Matthew Stockman/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Minden idők egyik legszorosabb versenyére számítanak az NBA Legértékesebb Játékosa választásán. A díj odaítéléséről idén is újságírók döntenek, a játékosok azonban már letették a voksukat.

Russell Westbrook idei 42. tripla-dupláját érte el a Denver Nuggets ellen, amivel átadta a múltnak Oscar Robertson rekordját. Az már biztos, hogy az Oklahoma City irányítójának meglesz a tripla-duplás átlaga a szezon végén is, amire eddig szintén egyetlen alkalommal, ugyancsak Oscar Robertson volt képes az NBA-ben, még az 1961-62-es idényben.

Hiába azonban az elképesztő teljesítmény, Westbrook mögött-mellett így is tartja a lépést a Houston bedobója, James Harden, aki mellett főképp az szól, hogy ebben a szezonban először játszik irányítót, és máris ő adja a legtöbb gólpasszt a ligában, hogy szintén képes tripla-duplákat hozni, és hogy csapatával 8 mérkőzéssel többet nyert meg idén, mint Westbrook a sajátjával.

Miért ne én? - kérdezi James Harden Forrás: AFP/2017 Getty Images/Harry How

Az alapszakasz végén, a szavazatok leadása előtt néhány nappal minden nagy visszhangot kiváltó esemény duplán számít, és biztosan van néhány újságíró, aki ma hajnalban, az Oklahoma City denveri vendégjátékának végén döntött. Westbrook az utolsó pillanatban félelmetes távolságból dobott egy jó hármast, amivel csapata kétpontos hátrányból megnyerte a meccset, és nem mellesleg kiejtette a Nuggetset a rájátszásból.

A mérkőzés után LeBron Jamesszel az élen NBA-játékosok sora ünnepelte Westbrookot, és néhányan azt is jelezték a közösségi felületeken, hogy ők Westbrooknak adnák az MVP-címet – nehéz velük vitatkozni.