Vágólapra másolva!
Az egyetlen sikeres házigazda a címvédő Pittsburgh Penguins volt, mely a Columbus Blue Jackets ellen nyert 3-1-re úgy, hogy mindhárom találatát a második harmadban szerezte. A Penguinsben remekelt Marc-Andre Fleury kapus, aki az utolsó pillanatban került a csapatba, miután Matt Murray megsérült. Fleury 31 lövést hárított.

A Boston Bruins a 45. perc végéig egygólos hátrányban volt a Senators ellen, akkor azonban egyenlítettek a vendégek, akik az 58. percben Brad Marchand révén a győztes találatot is megszerezték.

Tanner Glass 10. percben szerzett gólja szinte győzelmet ért a New York Rangersnek, Michael Grabner hajrában lőtt üres kapus találata csak bebiztosította a Montrealban aratott sikert. A Rangers kapujában Henrik Lundqvist 31 lövést hárítva hibátlan mérleggel zárt, míg a Canadiens kapusa, Carey Price 30 lövésből 29-et hárított.

A San Jose kétgólos hátrányból fordított, és győzte le a ráadásban vendéglátóját, az Edmonton Oilerst. A Sharks támadójátéka lényegesen meggyőzőbb volt, mint a hazaiaké: 44 alkalommal veszélyeztette az ellenfél kapuját - Cam Talbot 41 lövést hárított -, addig az Oilers csupán 19-szer, tízszer még a 2-0-ra megnyert első harmadban.

A kapus Jake Allen volt a St. Louis Blues győzelmének a záloga, miután a Minnesota Wild 52 lövéséből bravúrral 51-et hárított. Zach Parise hiába mentette meg a meccset a Minnesotának - 59:37-nél volt eredményes -, Joel Edmundson 78. percben szerzett góljával a Blues nyert.

NHL-rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Keleti főcsoport:
Montreal Canadiens-New York Rangers 0-2
Ottawa Senators-Boston Bruins 1-2
Pittsburgh Penguins-Columbus Blue Jackets 3-1

Nyugati főcsoport:
Minnesota Wild-St. Louis Blues 1-2 - hosszabbítás után

Edmonton Oilers-San Jose Sharks 2-3 - hosszabbítás után