Folytatódott az NHL-playoff, az összes kanadai csapat elvérzett

Nashville Predators v Chicago Blackhawks - Game One GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
CHICAGO, IL - APRIL 13: Artemi Panarin #72 of the Chicago Blackhawks is pressured by Austin Watson #51 of the Nashville Predators in Game One of the Western Conference First Round during the 2017 NHL Stanley Cuo Playoffs at the United Center on April 13, 2017 in Chicago, Illinois. The Predators defeated the Blackhawks 1-0. Jonathan Daniel/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Egyedül a Nashville Predators tudott győzni idegenben az NHL rájátszásában: a Chicago Blackhawks-t győzték le Viktor Arviddson egyetlen találatával.

A másik két mérkőzésen a hazaiak örülhettek. Habár sokáig úgy tűnt, hogy a Washington Capitals alapszakaszgyőztesként alulmarad a Toronto Maple Leafs-szel szemben. A kanadaiak már az első harmadban 2-0-ra vezettek, a találatokat Mitchell Marner és Jake Gardiner szerezte. A hátralévő időben a hazaiak aztán összeszedték magukat, és Justin Williams fantasztikus játékának köszönhetően az első játékrészben szépítettek, majd a második harmadban egyenlítettek. A gólnélküli harmadik harmad után jött a ráadás, a hosszabbításban Tom Wilson betalált a vendégek kapujába, ezzel el is döntötte a meccset.

A Chicago Blackhawks hazai pályán 1-0-ra kikapott a Nashville Predatorstól, Viktor Arviddsoné volt az egyetlen gól, még az első harmadban.

A predátorok legyőzték a chicagóiakat Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jonathan Daniel

Az Anaheim Ducks a Calgary Flames-t fogadta. A kanadaiak a második harmadban 2-1-re vezettek. A vendégek góljait Sean Monahan és Sam Bennett, a hazaiakét Ryan Getzlaf lőtte. A Ducks a második harmadban fordított Rickard Rackellnek és Jakob Silfverberg góljának köszönhetően. A gólmentes harmadik húsz perc után tehát az ötödik kanadai csapat is vereséggel kezdte a playoffot: a Toronto és korábban az Ottawa, a Montreal, valamint az Edmonton is kikapott.

NHL-rájátszás, főcsoport-negyeddöntő, 1. mérkőzések:

Keleti főcsoport:
Washington Capitals - Toronto Maple Leafs 3-2 - hosszabbítás után
Nyugati főcsoport:
Chicago Blackhawks - Nashville Predators 0-1
Anaheim Ducks - Calgary Flames 3-2