Ismét nyert a Cavs, hozta a kötelezőt a San Antonio

Chicago Bulls vs Cleveland Cavaliers 2017 Cleveland Cavaliers NBA march Chicago Bulls Chicago National Basketball Association United Center
CHICAGO, USA - MARCH 30: LeBron James Cleveland Cavaliers in action during the NBA match between Chicago Bulls vs Cleveland Cavaliers? at the United Center in Chicago, Illinois, United States on March 30, 2017. Bilgin S. Sasmaz / Anadolu Agency
Vágólapra másolva!
Két meccset játszottak az NBA rájátszásának hétfői játéknapján. LeBron James, Kyrie Irving és Kevin Love a címvédőnél, Kawhi Leonard a Spursnél játszott óriásit.

Magyar idő szerint kedd hajnalban először a címvédő Cleveland Cavaliers lépett pályára az Indiana Pacers ellen. A párharc második meccsén a Keleti konferencia második helyezett Cavs ugyanúgy megszenvedett a Paul George vezette Indiana ellen, mint a szombat esti első felvonás alkalmával.

A félidőben csupán öt ponttal vezetett a címvédő, és hiába a lehengerlő harmadik negyed (33-20-ra nyerte a Cleveland), a negyedik negyed eleji 18 pontos előnyből a végére alig maradt, a Pacers az ellenállhatatlan Paul George-dzsal (32 pont) az élen hatalmasat hajrázott.

Végül LeBron James, Kyrie Irving és Kevin Love extrája kellett ahhoz, hogy egy már megnyert meccset el ne veszítsen a tavasszal pocsék formában játszó hazai csapat. LeBron a pihenés helyett ismét játszhatott 42(!) percet, ami alatt 25 pontot és 10 lepattanót szerzett, valamint 7 gólpasszt osztott ki. A 4-4 szerzett labdájáról és blokkjáról már nem is beszélve.

Felzárkózott a Pacers, de LeBron házában nem úgy megy az:

LeBron mellé most fellépett Kyrie Irving (34 pont) és Kevin Love (27 pont, 11 lepattanó) is, így a Cavs, ha nehezen is, de 2-0-ra vezet a Pacers ellen. A következő, harmadik összecsapást csütörtökön, Indianaban rendezik.

A másik hajnali találkozón a nyugati második San Antonio Spurs fogadta a Memphis Grizzliest. Úgy tűnt, a második meccs már a félidőben eldőlt, a Spurs 19 pontos előnnyel ment pihenni.

Hiába a nagy hátrány, a Memphis és Vince Carter is felpörgött:

Habár a Grizzlies Mike Conley-val és Zach Randolph-fal az élen a harmadik negyedben faragott a hátrányból, a 37 pontos San Antonio-i Kawhi Leonard a végén begyújtotta a rakétákat, és egy percig sem volt kétséges a hazaiak győzelme. Folytatás csütörtökön, Memphisben.

Eredmények:
Keleti főcsoport
Cleveland Cavaliers (2. kiemelt) - Indiana Pacers (7.) 117-111
az állás 2-0 a Cavaliers javára

Nyugati főcsoport
San Antonio Spurs (2.) - Memphis Grizzlies (7.) 96-82
az állás 2-0 a Spurs javára