NBA: Paul George-nak a hűség vagy a gyűrű ér többet?

Minnesota Timberwolves v Indiana Pacers GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
INDIANAPOLIS, IN - MARCH 28: Paul George #13 of the Indiana Pacers waits to be introduced before the game against the Minnesota Timberwolves at Bankers Life Fieldhouse on March 28, 2017 in Indianapolis, Indiana. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement Andy Lyons/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Cleveland Cavaliers elleni negyedik vereség könnyen lehet, hogy nem csupán az Indiana Pacers idényének, hanem Paul George indianapolisi karrierjének is véget vetett.

Egy szomorú kapcsolat a végéhez közeledhet, miután az Indiana Pacers meccset sem nyerve esett ki a rájátszás első köréből. A csapat sztárjának, Paul George-nak az emberfeletti teljesítménye sem volt elég a címvédő Cleveland Cavaliers ellen, a korai búcsú pedig kérdéseket vet fel a játékos jövőjét illetően.

Kisöpörte a Pacerst az NBA címvédője

James 33 ponttal segítette a Cleveland Cavalierst.

Noha George az alapszakaszban hozott mezőnyszázalékához képest gyengébben tüzelt, a Cavsnek gyakorlatilag elég volt csak rá figyelnie a szériában. Ettől függetlenül a négy meccsen hozott 28 pontja, 8,8 lepattanója és 7,3 gólpassza elég lehetett volna ahhoz, hogy a Pacers legalább egy meccset hozzon.

A Pacers 2013-ban egy, 2014-ben két mérkőzésre volt az NBA-döntőtől, ám a nagy hármas által vezérelt Heat árnyékából sohasem tudott kilépni. A következő uborkaszezonban szerencsétlen sérülést szenvedett George: a világbajnokságra készülő amerikai válogatott edzőtáborában borzasztóan érkezett az alapvonalhoz indokolatlanul közel álló palánkot tartó szerkezetre, nyílt törést okozva jobb lábában.

Ez könnyen a karrierjébe is kerülhetett volna, ám George a 2015-ös szezon végén hat meccsen is pályára lépett, reményt adva csapata szurkolóinak. Kevesen gondolták volna, de

a következő szezonban teljes értékűen (sőt, átlagain javítva) tért vissza és ismét rájátszásba cipelte társait.

Két elsőkörös kiesés után viszont fennáll a kérdés, meddig tart még George türelme a vezetőség irányába.

Paul George (13): Hűség vagy gyűrű? Forrás: AFP/2017 Getty Images/Joe Robbins

Noha Myles Turner a liga egyik legalulértékeltebb magasember-tehetsége, a csapat magjának többi tagja nem garantálja, hogy a Pacers a következő szezon(ok)ban vissza tud térni akár a konferenciadöntőig is. A nyáron George Hill helyett érkező Jeff Teague stabil, ám nem magasló irányító, a hullámzó és kiöregedő Monta Ellis és Al Jefferson már túljutott karrierje csúcsán, a többiek pedig (minden tiszteletem Thad Youngé, de csak) epizódszereplők.

A kiesés utáni sajtótájékoztatón az újságírók egyből feltették a kellemetlen kérdést, ami már az utolsó dudaszó pillanatától ott járt a fejekben.

– felelte ridegen George.

Szerződéséből még egy év van hátra (19,3 millió dollárt rakhat zsebre jövőre), tehát a szabadügynökpiac ezen a nyáron még nem érinti. Ettől még felvetődik a kérdés, hogy csere útján nem vált-e a csapatot, hiszen már a februári trade deadline (játékoscsere-határidő) alatt is többször előkerült a neve, mint lehetséges csapatot váltó játékos.

Búcsút int Indianapolisnak? Forrás: AFP/2017 Getty Images/Andy Lyons

Abban szinte biztosak lehetünk, hogy a Boston Celtics általános igazgatója, Danny Ainge felemeli a telefont a nyáron, főleg, ha a kelták nem tudják megszerezni 18. bajnoki címüket. Ainge és a Celtics tulajdonában van a Brooklyn Nets idei első körös (védetlen) draftjoga, ami könnyen a top3-ban végezhet a lottery után. A szexi draftjog mellé pedig jó néhány fiatalt tud odacsomagolni a bostoni csapat, ami felgyorsíthatja a Pacers esetleges újjáépülését.

Így vagy úgy, borzasztóan nehéz döntés vár George-ra, ám abban biztosak lehetünk, hogy

Reggie Miller után nem szeretne ő lenni a következő korszakos sztár, aki egész karrierjét Indianapolisban tölti, ám a bajnoki gyűrű mindvégig csak álom marad.