Bővítik a Wembley-t Klicsko és Joshua miatt

Box Horizontal
Britain's Anthony Joshua (L) sizes up Ukraine's Wladimir Klitschko during a joint press conference at Sky broadcasting headquarters in west London on April 27, 2017 ahead of their IBF, IBO and WBA Super, world Heavyweight title fight at Wembley Stadium. / AFP PHOTO / Daniel LEAL-OLIVAS
Vágólapra másolva!
Vlagyimir Klicsko éveken keresztül uralta a nehézsúlyt, négy éven át (2011–2015) a négy nagy szervezet vb-övéből három (IBF, WBA, WBO) az övé volt, aztán 2015 novemberében jött a Tyson Furytól elszenvedett vereség. Az ukrán óriás szombaton este javíthat Anthony Joshua ellen. A Wembley-ben 90 ezernél is több nézőt vonzó eseményt a Sport TV közvetíti Magyarországon.

Az év bokszmeccsére készül Vlagyimir Klicsko és Anthony Joshua. Telt ház előtt vívnak meg szombat este Londonban. A futball szentélye egy napra az ökölvívás fellegvára lesz. A szinte azonos fizikai paraméterekkel megáldott ökölvívók az IBF, a WBA és a kevésbé jelentős IBO nehézsúlyú vb övéért szállnak ringbe.

A 41 éves Vlagyimir Klicsko az ismertebb név, ő Joe Louis csúcsát készül beállítani azzal, hogy megszerzi 26. győzelmét világbajnoki címmérkőzésen. Az ukrán óriás az emlékezetes Tyson Fury elleni mérkőzésén veszítette el öveit még 2015 novemberében. A visszavágó nagyon nem akart összejönni, végül Fury botrányos körülmények között mondott búcsút a profi boksznak és mindennek, amit elnyert Klicskótól. A két fél közül jelenleg a veretlen (18-0) Joshua világbajnok az IBF-nél.

Ráadásul minden eddigi győzelmét KO-val vagy TKO-val szerezte.

Akkor jelentették be, hogy összejön a Klicsko–Joshua-szupercsata, amikor másodszor is meg tudta védeni címét Éric Molinával szemben 2016 decemberében.

A brit Anthony Joshua és az ukrán Vlagyimir Klicsko a londoni sajtótájékoztatón Forrás: AFP/Daniel Leal-Olivas

Januárban pedig már arról szóltak a hírek, hogy elfogyott 80 ezer jegy a mérkőzésre, és bejelentették, a brit boksztörténet legnagyobb összecsapása és gálája kedvéért

90 ezresre bővítik a stadiont.

Ennél jobban semmi sem bizonyítja, mekkora érdeklődés övezi az eseményt. A Sport TV is készül a gála közvetítésére, amely szombaton 22:45-kor kezdődik a Sport1-en. Petur András műsorvezető vendége Rácz Félix menedzser és Szántó Imre, a magyar amatőr válogatott egykori szövetségi kapitánya lesz a stúdióban, a gála kommentátora Kassai-Tóth Csaba, szakkommentátora pedig Erdélyi Kálmán lesz.

Anthony Joshua – Vlagyimir Klicsko (nehézsúlyú világbajnoki-címmérkőzés és profi gála): április 29., szombat, 22:45; Sport1