Máris oda a Capitals pályaelőnye

Pittsburgh Penguins v Washington Capitals - Game One GettyImageRank2 ICE HOCKEY SPORT National Hockey League
WASHINGTON, DC - APRIL 27: Nick Bonino #13 of the Pittsburgh Penguins celebrates a goal with teammate Scott Wilson #23 against the Washington Capitals in the third period in Game One of the Eastern Conference Second Round during the 2017 NHL Stanley Cup Playoffs at Verizon Center on April 27, 2017 in Washington, DC. The Pittsburgh Penguins won, 3-2. Patrick Smith/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Pittsburgh Penguins 3-2-re nyert a Washington Capitals otthonában, ezzel elvette a fővárosi csapat pályaelőnyét az NHL Keleti főcsoport-elődöntőjében zajló párharc nyitányán.

Washingtonban a gól nélküli első harmadot követően Sidney Crosby a második húsz perc elején 52 másodpercen belül duplázott, de a Capitals két orosz góllal (Ovecskin, Kuznyecov) visszajött a meccsbe. Nick Bonino 7:24-el a vége előtt ütött góljára azonban már nem volt válaszuk.

Crosby második gólja:

A másik keleti meccsen a kapusok játszották a főszerepet, azonban kettejük különharcát hiába nyerte 41-34-re a rangerses Henrik Lundqvist Craig Andersonnal szemben, mert a harmadik harmad végén a Senators védője, Erik Karlsson a palánk mellől, a gólvonalról mattolta - ez volt a védő pályafutásának első playoff-gólja.

Főcsoport-elődöntő, 1. mérkőzések:
Kelet:
Washington Capitals-Pittsburgh Penguins 2-3
Ottawa Senators-New York Rangers 2-1

A párharcok az egyik csapat negyedik győzelméig tartanak.