Történelmi siker küszöbén a Predators

Nashville Predators v Anaheim Ducks - Game Five GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
ANAHEIM, CA - MAY 20: Austin Watson #51 of the Nashville Predators skates to the bench to celebrate after scoring an empty net goal in the third period of Game Five of the Western Conference Final during the 2017 Stanley Cup Playoffs at Honda Center on May 20, 2017 in Anaheim, California. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A Nashville Predators idegenben győzte le 3-1-re az Anaheim Ducks csapatát az NHL Nyugati főcsoportjának döntőjében, és 3-2-re vezet a négy nyert mérkőzésig tartó párharcban.

A gól nélküli első harmad után a második húsz perc közepén a hazaiak szerezték meg a vezetést, de a Predators a játékrész utolsó percében kiegyenlítettek, majd a harmadik harmadban előbb az újonc Pontus Aberg első playoff góljával átvették a vezetést, a győzelmet pedig Austin Watson üres kapus gólja tette biztossá a 60. percben. A Nashville kapusa, a finn Pekka Rinne 32 lövést hárított.

A Predators 1998 óta az NHL tagja, és hetedik alkalommal jutott be a rájátszásba. Ilyen messzire azonban még sosem tudta elverekdni magát a csapat, eddig legkésőbb a főcsoport elődöntőjében mindig elvéreztek - 2011 óta háromszor is.

Azaz, amennyiben hétfőn hazai jégen győzni tudnak, úgy első ízben juthatnak be a Stanley-kupa döntőjébe.

Eredmény, Nyugati főcsoport, döntő:
Anaheim Ducks - Nashville Predators 1-3 (0-0, 1-1, 0-2)
A négy nyert meccsig tartó párhar állása: 3-2 a Predators javára