Példátlan szerződéssel vonulna vissza a botrányhős NFL-sztár

New Orleans Saints v Atlanta Falcons GettyImageRank3 AMERICAN FOOTBALL NFL SPORT
ATLANTA, GA - JANUARY 01: Former Atlanta Falcons player Michael Vick walks on the field prior to the game against the New Orleans Saints at the Georgia Dome on January 1, 2017 in Atlanta, Georgia. Kevin C. Cox/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A pályája kezdetén az NFL majdani nagy irányítójaként bemutatkozó Michael Vick egy fura szerződéssel zárná le végleg kisiklott karrierjét. 

Michael Vick bízik benne, hogy az Atlanta Falcons vezetői rábolintanak óhajára, és segítenek neki, hogy egy egynapos szerződéssel tőlük vonulhasson vissza. Az egykori irányító 2015 óta nem lépett pályára, nincs csapata, azaz szerződtetését elviekben semmi sem akadályozza.

Vick a 2001-es draft első választottjaként került az Atlanta Falconshoz, ahol hat nagyszerű szezont töltött.

Egy legendás passz 2004-ből a Saints ellen:

Újszerű játékstílusával valósággal forradalmasította az irányító posztját: ő volt az első olyan quarterback, aki rendszeresen magára vállalta a futásokat.

6109 yarddal a mai napig ő tartja a legtöbb futott yard rekordját QB-ként,

illetve az egy szezonban futott 1039 yarddal is listavezető. Összesen 133 passzolt és 36 futott touchdownt ért el.

Futott, mint a nyúl:

2007-ben aztán véget ért a jó világ, kiderült, hogy Vick az egyik aktív szervezője egy kutyaviadalokra szakosodott "cégnek", amiért két év börtönbüntetésre ítélték. 2009-ben a Philadelphia Eagles játékosaként tért vissza, és ő lett a szezon visszatérője. De már nem volt a régi, nem hozta a korábbi számokat, 2014-ben még játszott tíz meccset a New York Jetsben, majd a következő idényben ötöt a Pittsburgh Steelersben - majd ezt követően már nem kértek a szolgálataiból.

"Azt hiszem, hogy játékosként ide tartozom. Visszavonultam, és soha senkinek nem mondtam, hogy mikor és hogyan szeretnék visszavonulni.

Ide tartozom, ide kötődöm, még, ha csak egy rövid időt is tölöttem itt. Nagyszerű időszak volt, amit soha nem fogok elfelejteni, és, azt hiszem, a város sem" - idézi Vicket az ESPN.