A Stanley-kupa-döntős hokis pótolta egy kisfiú ellopott felszerelését

2017 NHL Stanley Cup Final - Game Four GettyImageRank2 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
NASHVILLE, TN - JUNE 05: Matt Irwin #52 of the Nashville Predators warms up prior to Game Four of the 2017 NHL Stanley Cup Final against the Pittsburgh Penguins at the Bridgestone Arena on June 5, 2017 in Nashville, Tennessee. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Matt Irwin, a Stanley-kupa hatodik meccsére készülő Nashville Predators védője nem lehetett annyira elfoglalt, hogy ne segítsen a szülővárosában egy kisfiúnak, akinek ellopták a hokicuccát.

A kanadai Brit Columbia államban lévő Victoria városka 11 éves lakója, Lincoln Shemilt néhány napja még azt hitte, hogy ő a világ legszerencsételenebb tizenegyévese, de vasárnap már tudja, hogy az igazság közelebb van ennek az ellenkezőjéhez.

Történt, hogy Lincoln teljes hokicuccát ellopták az öltözőszekrényéből, ő pedig ott állt és nem tudott edzésre menni. Édesapja azonban kiposztolta a szomorú hírt a Facebookra, ami eljutott a Stanley-kupa hatodik mérkőzésére (a négy nyert meccsig tartó párharcban a Pittsburgh Penguins vezet 3-2-re) készülő Nashville Predators sportigazgatójához, aki rögtön kapcsolt, és eszébe jutott, hogy az ő egyik védőjük éppen Victoriából származik.

Naná, hogy segített:

Matt Irwin pedig ugyan nem ismertette a pórul járt Lincoln, de rögtön lépett, és egy komplett felszerelést küldött haza a kissrácnak - aki szintén védő a helyi csapatban. Lincolnnak, anyukája elmondása szerint élete a hoki: "Hokival kel-fekszik, azt eszi, és azt lélegzi be - mondta a boldog anyuka az Nhl.com-nak. - Az, hogy Matt Irwin, egy NHL-játékos, ráaásul egy védő, mint a fiam, segített, hogy visszatérhessen a jégre, hát az egészen elképesztő dolog."