Kitiltották az edzésekről az NFL sztárfutóját

AFC Championship - Pittsburgh Steelers v New England Patriots GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
FOXBORO, MA - JANUARY 22: Le'Veon Bell #26 of the Pittsburgh Steelers reacts prior to the AFC Championship Game against the New England Patriots at Gillette Stadium on January 22, 2017 in Foxboro, Massachusetts. Jim Rogash/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Kitiltotta a Pittsburgh Steelers elsőszámú futóját, Le'Veon Bellt a kedden kezdődő edzésekről – írja Adam Schefter, az ESPN riportere. A hírek szerint Bell azért nem edzhet a csapatával, mert egyáltalán nem áll szerződésben a csapattal.

A lejáró szerződésű játékosra ugyanis egy speciális tendert, úgynevezett franchise taget helyezett tavasszal a Steelers. Bellt a franchise taggel egy évig láncolta magához a csapata, ezért cserébe viszont rengeteg pénzt kap: a szerződés értelmében vagy a posztjának legjobban fizetett öt játékosának átlagfizetését, vagy az előző évi fizetésének 120 százalékát. Amelyik magasabb a kettő közül.

Bell a tavalyi szezonban egymaga csinált majmot a komplett Bills-védelemből

Bellnek tehát a franchise tag miatt több mint 12 millió dollár ütné a markát a 2017-es szezonra. A játékos azonban nem elégedett, hiszen arra törekszik, hogy hosszútávú szerződést kössön a Steelersszel, így eddig nem írta alá a franchise taget. Másik szerződést azonban nem kapott a csapattól, és ez nem is véletlen.

Le'Veon Bell előélete miatt aggódhatnak a Steelers-vezetőségbe Forrás: AFP/2017 Getty Images/Jim Rogash

A még mindig csak 25 éves Bell ugyan a posztjának egyik legjobb játékosának számít az NFL-ben – négyéves pályafutásának mérlege 4045 futott és 2005 elkapott yard, valamint 26 futott és öt elkapott touchdown –, mégsem problémamentes vele az élet, hiszen

egyszer kábítószerfogyasztás, egyszer pedig drogteszt elmulasztása miatt tiltották el, így a 2016-os szezonban is csak 12 meccsen léphetett pályára.

A Steelers vezetőedzője, Mike Tomlin mindenesetre nem aggódik Bell miatt. „Nem nagyon foglalkozom azokkal a játékosokkal, akik nincsenek itt. Azokra fókuszálok, akik itt vannak" – mondta az edzőtábor első napján.