Vágólapra másolva!
Újfent izgalmas lesz a szabadügynökpiac az NBA-ben, hiszen például a Golden State Warriors bajnokcsapatának két pillére, Kevin Durant és Stephen Curry is új szerződésre hajt. A yahoo.com oldalon olvasható The Vertical blog összeszedte az NBA idei szabadügynökpiacának legjobbjait. Még ha nem is mindegyikükért lesz őrült hajsza (hiszen vannak leosztottnak tűnő lapok), érdemes végignézni, kikre lehet lecsapni.

Kevin Durant (28 éves) jelenlegi csapata: Golden State Warriors
A nagydöntő MVP-je a bajnoki címért érkezett a Warriorshoz, meg is nyerte – és rákapott az ízére. Mert bár a romantikusok oklahomai visszatérést vizionáltak, Durant minden bizonnyal a Golden State-hez ír alá 2 évre 65 millió dollárért (a második évben kiszállhat a szerződéséből). A rövid távú megállapodás lehetővé teszi, hogy a csapat Andre Iguodalával és Shaun Livingstonnal is könnyebben hosszabbíthasson.

Stephen Curry (29) Golden State Warriors
Simán köthet ötéves, 200 millió dollárral dotált szerződést a Warriorsszal. Két bajnoki címet már nyert a csapattal, jöhetnek a következők – alighanem így gondolja.

Chris Paul (32) Los Angeles Clippers
Paul ötéves szerződést köthet következő csapatával, az első évben 34,6, az utolsóban 45,7 millió dolláros fizetéssel. A Clippersnek alig van helye a fizetési sapka előtt, így nem lesz könnyű megtartania Pault. Főleg, ha a bajnoki címre sokkal esélyesebb San Antonio Spurs kitartónak bizonyul.

Chris Paul bajnokesélyes csapathoz távozhat Forrás: AFP/2017 Getty Images/Sean M. Haffey

Gordon Hayward (27) Utah Jazz
Hayward kilépett az előző szerződéséből és most max szerződésre hajt, ami 29,7 millió dolláros első éves fizetésről indul. A Utah anyagilag és a családias környezetet illetően is előnyben van a többi kérővel szemben, ráadásul ha Heyward ide ír alá, kap 44 millió dollár extra pénzt, valamint egy playoffra esélyes csapatot.

Paul Milsapp (32) Atlanta Hawks
Kilépett a 2017-18-as idényre 21,4 millió dollárt garantáló szerződéséből, inkább teszteli a szabadügynökpiacot – három éven belül másodszor. Sorozatban négy All Star-meccsen lépett parkettre, csak éppen a Hawks új GM-et igazolt, így vélhetően Milsapp nem a megálmodott maximumot kapja meg, de marad az Atlantánál – kisebb fizetésemelést követően.

Blake Griffin (28) Los Angeles Clippers
Az elmúlt három szezonban elszenvedett sérülései miatt az új szerződésének tatalmában jelentős szerepük lesz az orvosoknak is. Az említett időszakban az alapszakaszban átlagosan 54 meccset tudott játszani, az előző két playoffban pedig megsérült. Nehéz megjósolni, a Clippers meg tudja (akarja?) tartani vagy sem.

Blake Griffin jövője képlékeny Los Angelesben Forrás: AFP/2017 Getty Images/Harry How

Kyle Lowry (31) Toronto Raptors
Az előző két szezonban az átlagban legtöbb percet játszó két kosaras egyike volt. Szinte biztosan Torontóban marad, ha nem az évi 34,6 millió dollárnál kezdődő max szerződésre hajt rá, a Raptors még egy jó játékost igazolhat, ha a plafont kapja, akkor pedig vélhetően köré építenek egy új csapatot.

Serge Ibaka (27) Toronto Raptors
Remek szerződést kaphatna, de a Raptorsnál Lowry megtartása elsőbbséget élvez. Ha mindketten maradnak (azért ez a nagy cél), az fájni fog a kanadaiaknak, még luxusadó formájában is.

George Hill (31) Utah Jazz
Ha egészséges, ő a Jazz motorja, de három idényen belül az előző már a második olyan volt, amikor 50 meccsnél kevesebbet játszott sérülés miatt. Szívesen venné, ha a csapat megduplázná a jelenlegi évi 8 millió dolláros fizetését, de azért a franchise-nak a fizetési sapkára és a jövőre is tekintettel kell lennie.

A 31 éves George Hill szeretne leakasztani egy jó szerződést Forrás: AFP/2017 Getty Images/Harry How

Jrue Holliday (27) New Orleans Pelicans
Ha megtartja a Pelicans, az drága mulatság lesz, ha nem, akkor a fizetési sapka alatti hely segítségével jöhet egy jó helyettes. Ha Holiday marad, a Pelicansnak még 12 millió dollárja sem lesz a keret fejlesztésére.