Döbbenetes, hogy melyik bajnokságra teheti rá Kína a kezét

AMERICAN FOOTBALL - NFL - LOS ANGELES RAMS v NEW YORK GIANTS AMERICAN FOOTBALL FOOT US FOOTBALL GIANTS LOS ANGELES NEW YORK nfl rams SPORT
The Los Angeles Rams Cheerleaders during the NFL International Series Week 7 match between Los Angeles Rams and New York Giants played at Twickenham Stadium, Twickenham, England, October 23, 2016 - Photo Joe Toth / Backpage Images / DPPI
Vágólapra másolva!
A tengerentúli profi amerikaifutball-liga, az NFL azt tervezi, hogy 2019-ben Kínában rendez mérkőzést, amely akár a centenáriumi idény nyitánya is lehet.

"Nagy lehetőséget rejt magában, hogy ezzel a találkozóval ünnepeljük meg a liga fennállásának századik évfordulóját" - mondta Mark Waller alelnök.

Korábban 2018-ra tervezték a kínai találkozót,

de a Los Angeles Rams stadionja 2019 helyett 2020-ra készül el, és emiatt a kínai meccsre is később kerülhet sor, mert azon - minden valószínűség szerint - a Rams lenne a "hazai csapat".

A Los Angeles Rams cheerleaderei Kínában is megmutathatják, mit tudnak Forrás: DPPI/Joe Toth

Az NFL-nek így több ideje jutna megfelelően megszervezni az összecsapást, ami azért fontos a liga számára, mert korábban már többször lemondta a kínai találkozót. Előbb 2007-ben a New England Patriots játszott volna ott, majd 2009-ben egy előszezonbeli meccset terveztek az ázsiai országba, de végül mindkettő meghiúsult.

A 2017-es idény alapszakaszában négy meccset Londonban, egyet pedig Mexikóvárosban rendeznek.