Látványos csatákat ígér a hétvégi UFC-dömping

WSOF NYC - Gaethje v Zeferino & Fitch v Shields GettyImageRank1 Human Body CHALLENGER CHAMPIONSHIP SPORT HORIZONTAL Kicking USA Throwing New York City Madison Square Garden Photography MARTIAL ARTS Lightweight Mixed Martial Arts The Theater at Madison Squ
Justin Gaehtje (balra) újoncként bizonyíthat a főmérkőzésen
Vágólapra másolva!
A UFC a nemzetközi küzdősporthete keretein belül eredetileg három gálát akart rendezni, ám végül csak kettő eseményt vállal. Péntekről szombatra virradóra többek között kiderül, ki lesz a The Ultimate Fighter UFC-reality sorozat 25. bajnoka, másnap pedig megrendezik a 213. számozott gálát.

A The Ultimate Fighter (TUF) előző döntőjét decemberben vívták, akkor az egyenes kieséses MMA reality győztese, Tim Elliott nemcsak új, busás szerződést kapott, hanem lehetőséget is a Demetrious Johnson elleni légsúlyú címmeccsre (pontozásos vereséget szenvedett). A 25. TUF évadnak a „Törlesztés" (Redemption) becenevet adták, hiszen az előző 24 évad versenyzői közül válogattak a szervezők – egyezményesen a váltósúlyra kellett mindenkinek a testsúlyát igazítania.

Noha a gálán valaki egy 250 ezer dolláros UFC-szerződést kaphat a TUF megnyeréséért, a főmérkőzést egy edzett UFC-veterán vívja a szervezetnél debütáló, ám impozáns múlttal rendelkező harcos ellen. Nézzük a főkártya felhozatalát!

Tavaly egy Demetrious Johnson elleni mérkőzés volt a jutalma a The Ultimate Fighter győztesének Forrás: Instagram/Demetrious Johnson

A hatmeccses main card első meccsén két feltörekvő félnehézsúlyú próbálja bizonyítani, kinek van fényesebb jövője. Amíg Jordan Johnson a januári denveri kártyára ugrott be sérülés miatt és nyert impresszíven pontozással a láthatóan erőnléti problémákkal küzdő Luis Henrique da Silva ellen, addig Marcel Fortuna kénytelen volt nehézsúlyban bemutatkozni: persze miután eszméletlenre ütötte Anthony Hamiltont Houstonban, senki sem tartott már attól, hogy ne tudná megállni a helyét a legnagyobbak között is.
Kettejük meccse könnyen kocsmai verekedéshez hasonlító összecsapásba torkollhat, úgyhogy elképesztően hangos csatával indul majd a főkártya.

Tipp: Johnson, feladásra késztetéssel

Kevéssel a középsúly krémje után dübörgő két versenyző jön ezután. A samponreklámokból is ismert Elias Theodorou-nak mindössze egy botlása volt karrierje során, így a precíz találatairól és kiismerhetetlen technikájáról ismert kanadai méltán lépked előre a képzeletbeli ranglistán.
Brad Tavares még kiemelt versenyzőként csuklott össze Robert Whittaker öklétől – azóta az új-zélandi már interim címmérkőzésen kap szerepet szombaton, míg Tavaresnek csak egy halovány megosztott pontozásos sikerre futotta. A momentum mindenképpen a hosszúhajú spártai mellett van, Tavaresnek nem fér bele még egy olyan teljesítmény, ami a 203-on elég volt a győzelemhez.

Tipp: Theodorou, pontozással

Jared Cannonier kissé nagy falatot kapott a UFC 208-on Brooklynban, hiszen a brazil Glover Teixeira úgy pakolta a testét 15 percen keresztül, ahogy csak akarta. Most kevésbé rutinos versenyző ellen bizonyíthat, hiszen noha eredetileg Steve Bossé lett volna az ellenfele, a kanadai sérülés miatt kiesett, így a UFC kevesebb mint egy héttel a gála előtt igazolta le a hibátlan mérleggel rendelkező Nick Roehrickot.

Tipp: Cannonier, kiütéssel

Jared Cannonier (jobbra) simán kikapott februárban a UFC 208-on, most az amerikai kiköszörülheti a csorbát Forrás: AFP/2017 Getty Images/Anthony Geathers

A főmeccs után valószínűleg a legpikánsabb összecsapás lehet a brit Marc Diakiese és a Phoenixben magabiztosan debütáló Drakkar Klose között. Bár Klose a UFC-s bemutatkozásán könnyen hajtott át a Dana White által felfedezett Devin Powellen, elképzelhető, ezúttal fel kell kötnie a gatyáját.
Diakiese tavaly októberi bemutatkozása óta már három győzelmet tudhat magáénak, legutóbb Londonban félelmetes módon fél perc és egyetlen ütés elég volt neki Teemu Packalen ellen. A könnyűsúly egyik legfényesebb csillagáról van szó, érdemes lesz odafigyelni rá!

Tipp: Diakiese, kiütéssel

A főmérkőzést is könnyűsúlyban tartják, az pedig igen ritkán fordul elő, hogy egy másik szervezet bajnokát egyből ötmenetes háborúba küldje a szervezet. Justin Gaethje „igazolására" már régóta vártak a rajongók. Nemcsak azért, mert a WSOF bajnokáról van szó, aki 17-0-ás mérleggel érkezik a UFC-be, hanem mert könyörtelen, meg nem álló, elképesztően látványos stílusa miatt hamar közönségkedvenc lesz belőle a legnagyobb porondon is.

Justin Gaehtje (balra) újoncként bizonyíthat a főmérkőzésen Forrás: AFP/2016 Getty Images/Ed Mulholland

Michael Johnson valószínűleg elfelejtené, amit New Yorkban tett vele Khabib Nurmagomedov, a harcedzett veteránnak pedig mindene megvan, hogy felvegye a kesztyűt az új fiúval. Bár MJ az utolsó négy meccséből csak egyet nyert, Dustin Poirier elsőmenetes kiütése a tavalyi év egyik legváratlanabb K. O.-ja volt.
Borzasztóan szórakoztató, elképesztően látványos és véres ötmenetet vívhatnak egymással, főleg, hogy a sajtón át már össze is szólalkoztak.

Tipp: Gaethje, kiütéssel