Rákosan is a pálya szélén állt az NFL-edző

Arizona Cardinals v Atlanta Falcons GettyImageRank3 AMERICAN FOOTBALL NFL SPORT
ATLANTA, GA - NOVEMBER 27: Head coach Bruce Arians of the Arizona Cardinals looks on during the second half against the Atlanta Falcons at the Georgia Dome on November 27, 2016 in Atlanta, Georgia. Scott Cunningham/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Bruce Arians úgy volt vele, hogy ha betegen is, de végigcsinálja a 2016-os szezont az Arizona Cardinals élén.

Megdöbbentő vallomást osztott meg az Arizona Cardinals vezetőedzője, Bruce Arians a kedden megjelent könyvében. A The Quarteback Whisperer, vagyis magyarul körülbelül az Irányítósuttogó című kötetben az edző ugyanis azt is elárulja, hogy a 2016-os szezon végét veserákkal dolgozta végig, és a betegsége ellenére sem hagyta cserben a csapatát.

Ha minden jól alakul, Bruce Arianst még egy ideig láthatjuk a pálya szélén Forrás: AFP/2016 Getty Images/Scott Cunningham

A könyvben olvashatók szerint Ariansnél decemberben diagnosztizálták a legelterjedtebb veserákot, a vesesejtes karcinómát, ő viszont úgy döntött, hogy a hátralévő egy hónapot már végigdolgozza. Az edzőt végül februárban műtötték, és saját bevallása szerint gyógyultnak érzi magát.

„Nagyszerűen érzem magam" – írta Arians a Cardinals holnapján.

Készen állok, hogy még legalább egy évet töltsek az NFL-ben, amiből akár lehet több is" – fogalmazott.

A korábban többek közt a Pittsburgh Steelers és az Indianapolis Colts támadókoordinátoraként is dolgozó Bruce Arians számára nem újdonság a rákkal való küzdelem, hiszen korábban már kétszer kezelték ezzel a betegséggel.