Ez lehet a nyári szünet legfontosabb döntése az NBA-ben

2017 NBA Finals - Game Five GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
OAKLAND, CA - JUNE 12: Kevin Durant #35 of the Golden State Warriors reacts against the Cleveland Cavaliers during the second half in Game 5 of the 2017 NBA Finals at ORACLE Arena on June 12, 2017 in Oakland, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Ezra Shaw/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A transzferdátumok és az időkérésekre vonatkozó szabályok mellett még egy módosítást fogadhatnak el az NBA vezetői. Nem tűnik eget rengető tételnek, mégis sok múlhat rajta.

Az NBA irányító testülete még júliusban megszavazta, hogy a játék gyorsítása, illetve folyamatosabbá tétele érdekében változtassanak az időkérések szabályain. Emellett a szezon közbeni transzferidőszak határidejét is módosították - az All-Star gála utáni csütörtök helyett, a gálát megelőző tizedik napon, de ugyancsak csütörtökön lesz zárul ezentúl a piac -, hogy a klubot váltó játékosok az ilyenkor esedékes szünetben már új csapatukkal tudjanak készülni, és a gála után már azonnal teljes értékű harcosként léphessen parkettre.

Ha kipihenik magukat a srácok pénteken, még nagyobbakat tudnak majd zsákolni szombaton Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ezra Shaw

Azonban ennél is fontosabb lehet, hogy a liga egyeztetve a legfontosabb meccseket, így a szombat esti rangadókat is közvetítő ABC-vel, a tanács következő ülésén elfogadhatja, hogy az adott találkozó (ABC Saturday) érdekelt csapatoknak nem lehet meccsük pénteken.

A döntéshozók azt remélik, hogy a pihentebb csapatok magasabb színvonalú mérkőzéseket fognak játszani, amelyekre több néző lesz kíváncsi, a több néző pedig automatokusan magasabb hirdetési bevételekkel jár.

De a franchise-ok is jobban járhatnak, hiszen a nagyobb bevételekből nekik is több pénz jut, ami akár a fizetési plafon felemeléséhez is vezethet. Ez pedig kardinális kérdés a profi ligákban, ahol a játékosok szeretnének minél többet keresni, a klubtulajdonosok viszont a lehető legnagyobb profitra törekednek. Ezzel a megoldással pedig akár mindenki jól is járhat.