Vágólapra másolva!
Minden idők legnagyobb érdeklődéssel várt küzdősport gálájára készül a világ, amelyen Floyd Mayweather és Conor McGregor csap össze. Az eseményt közvetítő Sport TV sem aprózza el, a lehető legerősebb összeállításban várja a nézőket, Hosszú Katinka, Shane Tusup, Erdei Zsolt, Rácz Félix és S. Kovács Ádám bevetésre kész.

Minden idők egyik legjobb ökölvívója, a 49-0-s mérlegű Floyd Mayweather és a UFC legnépszerűbb világbajnoka, Conor McGregor meccsétől hangos a sajtó már hónapok óta. Pénzügyi és presztízsszempontból is óriási tétje lesz

a magyar idő szerint augusztus 27-én hajnali három órakor kezdődő gálának.

Ezt tudják a két sportoló rajongói, akárcsak korábbi világbajnok ökölvívók, promoterek és Világjátékok-győztes karatékák is. Ők a közvetítés során mind képviseltetik magukat a Sport TV-ben, hogy elmondják, miért fontos a két sportág életében ez a csata.

Hosszú Katinkát inspirálja Conor McGregor Fotó: Mudra László - Origo

Hosszú Katinka és Shane Tusup köztudottan nagy rajongója Conor McGregornak. A budapesti vizes vb-n két aranyat nyerő Katinka már korábban elárulta, nagy kedvence az ír harcos, aki inspirálja őt. Napjaink legjobb úszója férjével, Shane Tusuppal együtt a Sport TV vendége lesz a stúdióban, és nem titok, mindketten McGregornak szurkolnak.

Shane-nek egyébként már a Trash Talk gálát felvezető különkiadásában is kiemelt szerep jut,

a többi közt olyan feladat vár rá, mint a sportolói márkaépítés lépcsőinek bemutatása, elemzése.

Az ökölvívószakmát a Magyar Ökölvívó Szakszövetség elnöke, minden idők legeredményesebb magyar profi bokszolója, Erdei Zsolt, valamint a legeredményesebb magyar promoter, Rácz Félix képviseli.

Erdei Zsolt (jobbra) minden idők legeredményesebb magyar profi bokszolója Fotó: Polyak Attila - Origo

Madárnak már az atlantai olimpiáról is lehetnek személyes tapasztalatai Mayweatherről, míg Félix menedzserként a gála üzleti és szakmai részére is rálát. A ketrecharcosokat S. Kovács Ádám, a Sport TV UFC-szakértője, Világjátékok-győztes karatéka képviseli.

A stúdióban a házigazda Szaniszló Csaba lesz, a gála mérkőzéseit Kassai-Tóth Csaba kommentálja.

Floyd Mayweather – Conor McGregor
augusztus 27., vasárnap
Sport1, 02:00 (felvezetés), 03:00 (gála)