Bohócot csináltak Bostonban az NFL első emberéből

Super Bowl Winner - Press Confernce GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL New England Patriots
HOUSTON, TX - FEBRUARY 06: NFL Commissioner Roger Goodell addresses the media at the Super Bowl Winner and MVP press conference on February 6, 2017 in Houston, Texas. Bob Levey/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL szezonnyitó meccse egy meglepetés mellett hozta a szinte kötelezőt is: a liga kommisszárja, Roger Goodell kegyetlenül megkapta a mágáét a Patriots drukkereitől.

Az NFL első emberének, a kommisszárnak van egy többnyire kellemes kötelezettsége: illik megjelennie a szezon első mérkőzésén. Ezzel eddig a hivatalban lévő nagyfőnöknek sem volt problémája, csütörtökön azonban rossz sorsa Foxborough-ba, a Gillette Stadiumba szólította Roger Goodellt. Ahol 70 ezer szurkoló várta kellemetlen meglepetéssel a New England Patriots–Kansas City Chiefs találkozón.

A Barstool Sports nevű sportblog jóvoltából ugyanis a mérkőzés napján, illetve azt megelőzően 70 ezer türkizkék törölközőt osztottak szét a Pats-drukkerek között, amelyeken Roger Goodell képes fele virított nagy, piros bohócorral ellátva.

A gyűlölet kiváltó oka a 2015-ös, Deflategate néven elhíresült eset utáni intézkedése. Az AFC főcsoportdöntője után az Indianapolis Colts jelezte a ligának, hogy szerintük a hazai pályán szereplő Patriots a megengedettnél laposabb labdákat használt a mérkőzésen. A vizsgálat bűnösnek találta a bostoniakat, köztük a csapat már-már félistenként tisztelt irányítóját,

Tom Bradyt, aki négy mérkőzésre szóló eltiltást kapott.

Goodell azóta nagyon okosan nem tette be a lábát a Gillette Stadiumba, kivéve egy látogatást az augusztusi előszezonban. Az üres stadionban ugyan nem kellett tartania atrocitástól, de, amint a közösségi médiában híre ment, hogy ott van, rögtön ellepték a "rajongói" a stadion környékét.

A szezonnyitón pedig munkaköri kötelessége volt résztvenni, de a Patriots részéről jelezték, hogy nem a csapat tulajdonosának, Robert Kraftnak a páholyából fogja nézni a meccset. A meccset közvetítő NBC, hogy ne hergelje a bostoni drukkereket, közölte, csak a mérkőzés előtt mutatják majd Goodellt, illetve akkor, ha hírértéke van, hogy képernyőre kerüljön.

A kezdés előtt Goodell lemerészkedett a pálya szélére, tíz percet beszélt a Chiefs tulajdonosával, aztán inkább nem hallgatta tovább a lelátóról egyre hangosabb "Goodell, megszívtad!" rigmust. A főnök egyébként New Orleans-i látogatásai során is hasonló fogadtatást kap a Saints-drukkerektől.

Ezek után szinte már másodlagos volt, hogy a mérkőzést a vendég Chiefs nyerte 42-27-re, 1990-en után először hagyva el győztesen Bostont.