Az újonc fantasztikus touchdownjával győzött a Houston

Houston Texans v Cincinnati Bengals GettyImageRank2 SPORT AMERICAN FOOTBALL NFL
CINCINNATI, OH - SEPTEMBER 14: Deshaun Watson #4 of the Houston Texans scrambles away from Carl Lawson #58 of the Cincinnati Bengals during the second half at Paul Brown Stadium on September 14, 2017 in Cincinnati, Ohio. Joe Robbins/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az NFL (Nemzeti Futball Liga) 2. fordulójának nyitómeccsén a Cincinnati Bengals a Houston Texanst fogadta. A két csapat az előző fordulóban csúnyán lebőgött, a Texans otthon kapott ki 29-7-re a Jacksonville-től, míg a Bengals is csoportrangadót veszített, otthon nézett bele egy 20-0-s pofonba a Baltimore ellen. Volt min javítania mindkét klubnak.

Egyik csapatot sem a támadóiért szeretik a szurkolóik. A Bengalsben Andy Dalton irányító az előző mérkőzésen az elmúlt 10 év 3. leggyengébb produkcióját hozta az NFL-ben, ezúttal próbált jobban vigyázni a labdára. Az elkapó AJ Green klasszisnak számít saját posztján, de csodát nem tud tenni, ha nem passzolnak neki.

A túloldalon a nyitófordulóban Tom Savage annyira gyengén kezdett, hogy Bill O'Brien edző már a félidőben lecserélte és az újonc Deshaun Watsont küldte be a helyére.

Csodát azonban ő sem tudott csinálni, de láthatóan jobban működött vele a Texans támadósora, mint Savage-dzsel. Ezért is kezdett Watson ezen a meccsen.

Ahogyan az várható volt, a csapatok védelmei parádéztak a mérkőzésen, nem engedték haladni az ellenfél támadóit. Ezt bizonyítja, hogy mindkét gárda a 300 összyardos határ alatt maradt. Az első félidő utolsó percéig mindössze 1-1 mezőnygól született, aztán 3-3-nál az újonc Watson gondolt egyet, és passz helyett inkább a futást választotta.

Két másodperccel a nagyszünet előtt a Bengals még szépített, és 10-6-tal fordultak a csapatok. A második félidőben maradt a csontzene és a védelmek dominanciája,

csupán 1-1 mezőnygól született, így a vége 13-9.

Érdemes megnézni, hogy a Texans védője, a kitűnő JJ Watt hogyan zárta le a meccset.

Véderedmény: Cincinnati Bengals - Houston Texans 9-13

A Bengals két meccs után még mindig touchdown nélkül áll, amire 78 éve nem volt példa az NFL-ben. Két vereséggel kezdték a szezont, Marvin Lewis alatt pedig inog a kispad. A Houston 1-1-gyel áll.