Leukémiát diagnosztizáltak a veterán hokisnál

Detroit Red Wings v Toronto Maple Leafs GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
TORONTO, CANADA - MARCH 07: Brian Boyle #24 of the Toronto Maple Leafs warms up prior to an NHL game against the Detroit Red Wings at Air Canada Centre on March 7, 2017 in Toronto, Canada. Vaughn Ridley/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Brian Boyle, a New Jersey Devils játékosa bejelentette, hogy leukémiát diagosztizáltak nála. A CML (krónikus mieloid leukémia) szerencsére jó eséllyel gyógyítható, és Boyle is optimista a jövőre nézve.

A kanadai center a nyáron igazolt New Jersey-be, miután az előző év első felét Tampában, a másodikat Torontóban töltötte. Az edzőtáborban viszont nem jelent meg, folyamatos és erős fáradtságra panaszkodva.

A stáb elküldte kivizsgálásra, ott pedig megkapta a szörnyű hírt, hogy leukámiás.

A 32 éves játékost azonban kemény fából faragták és így vélekedett a helyzetről: "Nem szeretek meccseket kihagyni. A célom még mindig az, hogy október 7-én, a Colorado elleni szezonnyitónkon ott legyek a jégen. Megvan már a stratégiánk, amivel legyőzhetem a betegséget, így nincs szándékomban bármennyi időt is kihagyni."

A CML szerencsére kezelhető, a betegek több mint 80%-a teljesen tünetmentesen élheti az életét. NHL-berkekből is volt erre példa, méghozzá

Jason Blake, akinél pont 10 évvel ezelőtt vették észre a leukémiát, a szélső viszont így is játszott a Toronto mind a 82 meccsén.

A szezon végén pedig elnyerte a Bill Masterton Memorial Trophy-t, amit a legkitartóbb, legalázatosabb és a hoki iránt legelkötelezettebb játékosnak ítélnek oda minden évben az NHL-ben.

Jason Blake a Bill Masterton Memorial Trophy-val, 2008-ban Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Bruce Bennett

Boyle egyébként ligaszerte kedvelt játékos a személyisége miatt, valamint a jégen is nagyon hasznos, az NHL egyik legjobban védekező centere. Tízéves NHL pályafutása során 624 mérkőzésen 169 pontot (93 gólt és 73 gólpasszt) szerzett.