Társoldalunk:

A 45 éves hokilegenda talált magának csapatot

2017.10.02. 17:18

A cseh legenda, Jaromir Jagr egyéves szerződést írt alá az NHL-ben szereplő Calgary Flamesszel.

A 45 éves jobbszélső három hónapja keres magának csapatot, már arról is volt szó, hogy a KHL-be igazol, vagy hazamegy a Kladno csapatába, de az elmúlt héten legalább két helyről is megkeresték az NHL-ből. A hírek szerint az első a St. Louis Blues volt, ahol kiderült, hogy a fiatal Robby Fabbrinak az egész évet ki kell hagynia egy sérülés miatt. A Blues ekkor ajánlatot tett a Jagrnak és ügynökének, Petr Svobodának, azonban a játékos arról tájékoztatta a St. Louis vezetőségét, hogy máshova tervez igazolni.

A híres Jagr-csoport újabb taggal és 68-as mezzel bővülhetForrás: Chris LaFrance-USA TODAY Sports/Chris LaFrance/Chris Lafrance

A válasz ezek szerint nem csak azért jött, hogy a legenda feljebb srófolja saját árát, hanem valósnak bizonyult, ugyanis a hírek szerint a Calgary Flames egymillió dolláros alapfizetést kínált neki, egyéb bónuszokkal megtoldva, amit a cseh el is fogadott. 

Jagrnak ez lesz a 24. (!) idénye az NHL-ben és a kilencedik klubja, de eddig sosem játszott még kanadai csapatnál. Minden idők második legeredményesebb játékosa ezidáig 1711 mérkőzésen 1914 pontot szerzett (765 gól, 1149 gólpassz), csak Wayne Gretzky előzi meg a vonatkozó rangsorban.

Érdekesség, hogy a valószínűsíthető sortársa, a fiatal Sam Bennett 1996. június 20-án született. Jagr ekkor két Stanley Kupánál, egy pontkirályi címnél és összesen 538 pontnál (219 gól, 319 gólpassz) járt az NHL-ben.