Zseniális hobbit talált magának minden idők egyik legjobb NFL-játékosa

Atlanta Falcons v San Francisco 49ers GettyImageRank3 Start SPORT HORIZONTAL AMERICAN FOOTBALL USA Catching STADIUM California San Francisco - California Atlanta Falcons San Francisco 49ers Jerry Rice NFL Candlestick Park Hall Of Fame Former Passes Match
SAN FRANCISCO, CA - DECEMBER 23: Hall of Famer and former San Francisco 49er Jerry Rice catches passes prior to the start of an NFL Football game between the 49ers and Atlanta Falcons at Candlestick Park on December 23, 2013 in San Francisco, California. Thearon W. Henderson/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Talán vannak, akik ismerik a maga nemében egészen elfogadható vígjátékra, az Ünneprontók ünnepére, ahol két imposztor magát az egyik vendég távoli rokonának kiadva jár puccos esküvőkre. Nos, Jerry Rice-nak nincs szüksége ilyen mesékre, neki elég annyit mondania, hogy "Hello, Jerry vagyok!" és máris nem foglalkozik senki a menyasszonnyal és a vőlegénnyel.

Az NFL-es pályafutása legnagyobb részét a San Francisco 49ers-ben (a kisebbeket pedig az Oakland Raidersben és a Seattle Seahawksban) töltő Jerry Rice 2006-ban három Super Bowl-győzelemmel, egy-egy alapszakasz és Super Bowl MVP-címmel és megannyi rekorddal vonult vissza a játéktól. Nem kevesen vannak, akik szerint az NFL valaha volt legjobb játékosáról van szó.

Rice amellett, hogy zseniális játékos, tündéri pofa is. Visszavonulása után sem szándékozott unatkozni, ezért, maga sem tudja megmondani, hogy mikor volt az első alkalom, elkezdett hívatlanul esküvőkre járni San Franciscóban és a környékén - pont úgy, mint a bevezetőben említett filmben a két jómadár.

Jerry Rice (b) szereti az embereket és a jó bulikat Forrás: AFP/2017 Getty Images/Nicholas Hunt

"Szeretem az embereket, és szeretném emlékezetessé tenni a nagy napot, úgy, hogy ez természetes legyen mindenkinek" - osztotta meg motivációját a The Ringer című magazinnal Rice.

Így például, ha golfozás közben meglátja, hogy a pálya szomszédságában esküvő van, akkor a játék végeztével szépen átsétál, elvegyül a vendégek között, amíg valaki fel nem ismeri. Ez rendszerint pár perc után megtörténik - végülis ez olyan, mint Michael Jordan, Zinedine Zidane, Wayne Gretzky vagy Alain Prost bukkanna föl - és onnantól fogva elszabadul a pokol - persze csak a szó jó értelmében.

- mondta az egyik meglepett menyasszony. A vőlegények rendszerint minden eldobva rohannak a közös fotókért, amihez Rice örömmel asszisztál.

De volt már olyan eset is, hogy az örömanya kapott sokkot Rice látványától, és nem volt rest megcsókolni a legendát, amire az egyik menyasszony így emlékezett vissza:

"Mondom apának, hogy "Anya éppen most csókolta meg Jerry Rice-t!", mire ő csak annyit felelt "Nagyon helyes!".

Rice 2006-ban döntőbe jutott a Dancing with the Stars (Magyarországon Szombat esti láz címmel ment a műsor) című valóságshow-ban, ahol híres emberek profi táncosokkal párban produkálják magukat. Így aztán nem ritka, hogy Rice nem csak egy köszöntésre, meg a szelfik idejére ugrik be, hanem marad bulizni is.

Jerry Rice kivárja a sorát, de aztán ő következik Forrás: Getty Images/AFP/2008 Getty Images/Thos Robinson

"Szeretem a zenét, úgyhogy, ha jó, akkor maradok. Miután szerepeltem abban a táncos műsorban, sokan azt hiszik, hogy profi táncos vagyok" - mondja Rice, akinek a megvannak a maga kedvenc mozdulatai a parketten, és azt is elárulja, hogy melyik a kedvenc száma. "Whitney Houstontól az I Will Always Love You. Ahogy ő énekli azt a dalt, az valami olyan, amit soha nem felejtesz el."

Rice, a rekorder

Jerry Rice - természetesen már beválaszották az NFL Hírességek Csarnokába - 1985 és 2000 között volt a SF 49ers játékosa. Ez idő alatt háromszor nyert Super Bowlt a kaliforniai csapattal (1989, 1990 és 1995). Tizenháromszor hívták meg a Pro Bowlra, egy-egy alkalommal volt az alapszakasz és a döntő legértékesebb játékosa (1987-ben, illetve 1989-ben). Több idénycsúcs mellett négy rekordot tart az NFL-ben: övé a legtöbb elkapás (1549), a legtöbb elkapott yard (22 895), a legtöbb elkapott touchdown (197), és a legtöbb összes yard (23 546, futás és elkapás együtt).