Társoldalunk:

13 óra alatt minimum 40 milliárdot keresett

2017.10.10. 11:35

Meghosszabbította az NBA-ben szereplő Philadelphia 76ers Joel Embiid szerződését, melynek értelmében a következő 5 évben mintegy 148 millió dollárt fog keresni garantáltan, de bizonyos bónuszokkal az összeg elérheti a 178 milliót is.

A kameruni születésű Embiidet a 2014-es újoncbörzén válaszotta ki harmadik helyen a Sixers, első két évében egy lábfejsérülés miatt azonban egy percet sem játszott. A 2016-17-es szezonban mutatkozhatott be, viszont a 82-ből csak 31 mérkőzésen tudott pályára lépni, azokon is csak limitált játékidővel. Összesen 787 percet töltött a parkettán, mielőtt ismét megsérült volna.

Azzal a körülbelül 13 órányi játékkal viszont meggyőzte a csapatát, hogy érdemes megtartani hosszú távra is. 20,2 pontot és 7,8 lepattanót szerzett átlagban meccsenként, a csapat vezére volt, nélküle a Philly szinte semmire sem ment. Amikor játszott, akkor az egész NBA figyelte, Embiid pedig nem is okozott csalódást, egészen addig, amíg ismét ki nem dőlt. 

A szerződéshosszabbítás azért volt szükséges, mert a center szerződésének utolsó évét kezdte meg, és ha most nem írt volna alá, akkor jövő nyáron szabadon igazolhatóvá vált volna. Amennyiben egészséges tud maradni, úgy kiváló esélye van arra, hogy a liga egyik legjobb játékosa legyen, a szakértők szerint egy bizonyos Hakeem Olajuwon óta nem volt ilyen tehetséges középjátékosa az NBA-nek.