14 meccs után nyert a Toronto Montrealban

Toronto Maple Leafs v Montreal Canadiens GettyImageRank2 2017 action Bell Centre Canada ICE HOCKEY ice rink indoor Montreal Montreal Canadiens National Hockey League NHL People Pro Hockey Professional Sport Quebec SPORT Sports Team Toronto Maple Leafs
MONTREAL, QC - OCTOBER 14: Auston Matthews #34 of the Toronto Maple Leafs celebrates his overtime goal with teammates against the Montreal Canadiens during the NHL game at the Bell Centre on October 14, 2017 in Montreal, Quebec, Canada. The Toronto Maple Leafs defeated the Montreal Canadiens 4-3 in overtime. Minas Panagiotakis/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Három csapat kivételével az összes érdekelt volt az NHL október 14-i játéknapján, ahol a Toronto Maple Leafs 14 mérkőzés után először tudott győzni ősi riválisa, a Montreal Canadiens vendégeként.

Sidney Crosby két gólja is kellett ahhoz, hogy a címvédő Pittsburgh Penguins legyőzze a Florida Panthers-t, ezzel a katasztrofális rajt után a bajnok már pozitív mérleggel áll. Ha már a szörnyű szezonkezdet szóba került, érdemes a New York Rangers-t is megemlíteni amely egy győzelem mellett már az ötödik vereségét szenvedte el és már most igencsak kellemetlen helyzetbe került. Nem úgy a Rangers-t legyőző New Jersey Devils, az Ördögök ennyire parádés rajtjára talán még a szurkolók sem számítottak, a csapat első helyen áll holtversenyben a keleti főcsoportban.

A Philadelphia méretes pofont osztott ki a Washington Capitals-nek, az Ottawa Senators a nap másik kanadai rangadóján Edmontonban tudott domináns győzelmet aratni, a Buffalo Sabres és az Arizona Coyotes pedig még mindig győzelem nélkül állnak.

Eredmények:

Montreal Canadiens – Toronto Maple Leafs 3-4 – hosszabbítás után
Tampa Bay Lightning – St. Louis Blues 2-1
New York Rangers – New Jersey Devils 2-3
Philadelphia Flyers – Washington Capitals 8-2
Pittsburgh Penguins – Florida Panthers 4-3
Winnipeg Jets – Carolina Hurricanes 2-1
Minnesota Wild – Columbus Blue Jackets 5-4 – hosszabbítás után
Chicago Blackhawks – Nashville Predators 2-1 – hosszabbítás után
Arizona Coyotes – Boston Bruins 2-6
Edmonton Oilers – Ottawa Senators 1-6
Dallas Stars – Colorado Avalanche 3-1
Vancouver Canucks – Calgary Flames 2-5
Los Angeles Kings – Buffalo Sabres 4-2
San Jose Sharks – New York Islanders 1-3