Társoldalunk:

Bajnokverés, hatalmas izgalmak és egy horrorsérülés az NBA nyitóestéjén

2017.10.18. 08:27

Két fantasztikusan kiélezett meccsel indult el az NBA 2017-2018-as idénye, de valószínűleg senki sem erre fog emlékezni erről az estéről. A Cleveland Cavaliers–Boston Celtics nyitórangadón a vendégek nyáron szerződtetett sztárja, Gordon Hayward borzasztó bokatörést szenvedett, minden bizonnyal öt percig tartott neki a szezon új csapatában.

Pikánsnak ígérkezett a Cleveland–Boston mérkőzés, amellyel hivatalosan is megkezdődött az NBA új idénye, ugyanis Kyrie Irving rögtön régi csapata otthonában kezdhette meg a szezont a Celticsszel. Természetesen ott volt a kezdőben a másik nagy nyári szerzemény, Gordon Hayward is, akinek ennél rosszabbul nem sikerülhetett volna a bemutatkozása: a hatodik percben egy belöbbölt labdáért ugrott fel, a földet érése viszont annyira rosszul sikerült, hogy ripityára törte a sípcsontját és a bal bokáját. A törés egyértelmű, azt még nem lehet tudni, mennyit kell kihagynia a bedobónak, de nagy a valószínűsége, hogy az egész idényt.

Az eset természetesen megviselte a bostoni csapatot, a Cavs végül 10 ponttal nyerte az első negyedet, félidőre 15 pontos előnnyel mehetett. A harmadik játékrészben aztán a Celtics magához tért, és 12 perc alatt ledolgozta ezt a hátrányt, így az utolsó negyed előtt mindössze egy pont volt a vendég csapat hátránya. Sőt, percekkel a vége előtt a vezetést is átvette, köszönhetően a parádézó Jaylen Brownnak. De a Clevenlandben volt még tartalék, LeBron James és Kevin Love vezérletével megfordította a mérkőzést, és miután Brown és Irving is kihagyta az egyenlítésért elengedett triplát, végül 102-99-re győzött a Cavaliers.

Az este második összecsapásán a bajnok Golden State Warriors fogadta egyik legnagyobb kihívóját, az immáron Chris Paullal felálló Houston Rocketst. Az első negyedben a Houston jól tartotta magát, és bár Paul nem találta jó dobóformáját, James Harden és Eric Gordon gondoskodott arról, hogy ne szakadjon le a csapat a Warriorstól. Ez csak ideig-óráig tartott, a 2. negyedben már 17 is volt közte a hazai csapat javára, ezt a különbséget fokozatosan próbálta eltüntetni a Rockets. A Golden State-ben egyik nagy sztár sem hozott kiemelkedő estét, ellentétben sziporkázott új szerzeményük, az őrült Nick Young, aki megállíthatatlanul hajigálta a hárompontosokat. A záróetapban egyre közelebb zárkózott a Houston, majd 44 másodperccel a vége előtt át is vette a vezetést. Az utolsó, 10 másodperces támadásnál a Golden State egypontos hátrányban volt, de Kevin Durant a dudaszó pillanatában eldobott tempója a győzelmet jelentette a címvédőnek.

Azaz csak jelentette volna, a visszanézés után kiderült, hogy Durant időn túl engedte el a labdát, így a Houston örülhetett, miután 122-121-re győzött.

És mielőtt a Warriors vereségéből bárki nagy ügyet csinálna: tavaly a szezonnyitón hatalmas pofont kaptak otthon a San Antoniótól, aztán tudjuk, mi lett a szezon vége. 

Eredmények:
Cleveland Cavaliers–Boston Celtics 102-99
Golden State Warriors–Houston Rockets 121-122