Ilyen nincs! Úgy megverte edzésen a csapattársát, hogy az kórházba került

Chicago Bulls v Cleveland Cavaliers GettyImageRank2 BASKETBALL NBA SPORT
CLEVELAND, OH - FEBRUARY 25: Nikola Mirotic #44 celebrates with Cristiano Felicio #6 of the Chicago Bulls after Mirotic scored during the second half against the Cleveland Cavaliers at Quicken Loans Arena on February 25, 2017 in Cleveland, Ohio. The Bulls defeated the Cavaliers 117-99. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and/or using this photograph, user is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Jason Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Valakinek még el sem kezdődött az NBA új idénye, valakinek már véget is ért (szegény Gordon Hayward), valaki meg edzésen küldte kórházba saját csapattársát. Utóbbi a nagymúltú Chicago Bulls-nál történt Bobby Portis és Nikola Mirotic összetűzése után.

A Bulls nyáron rendkívül meggyengült, várhatóan az utolsó helyek egyikéért lesz "versenyben" a szezonban, több poszton még az sem dőlt el, ki lesz a kezdő. Ezekért a pozíciókért minden csapatban nagy csata zajlik, főleg ott, ahol szerződések múlthatnak ezen.

A Bulls-ban az amerikai Bobby Portis és a spanyol-montenegrói Nikola Mirotic az erőcsatár pozícióért harcolnak, de mindketten tudják, egyikük sem lesz hosszú távú megoldás, hiszen az majd a finn csodagyerek, Lauri Markkanen lehet majd. Arra viszont senki sem gondolt, hogy az indulatok ennyire elfajulnak. Az edzéseken nem ritka egy-két kisebb összezördülés, hiszen mindenki felfokozott állapotban szeretné megmutatni, hogy ő a legjobb.

Bobby Portis (labdával) 210 centi és 105 kiló, nem sokan szeretnének tőle pofont kapni Forrás: AFP/2017 Getty Images/Tom Pennington

Maga Michael Jordan is kiosztott néhány sallert még régen, egyszer Jud Buechlert, egyszer Steve Kerrt, egyszer Will Perdue-t is arcon vágta. Jó persze, nem csak baráti pofozkodásról volt szó itt sem, a kárvallottak mind monoklival mászkáltak a következő napokban.

Kórházba kerülésről azonban nem nagyon tudtunk, egészen idáig. A Bulls legutóbbi tréningén a két fél kissé összeakaszkodott, majd Portis egy hihetetlenül sunyi, úgynevezett "sucker punch-csal" (olyan ütés, amit a szenvedő fél nem lát és nem készül rá, teljesen védtelen) leterítette Mirotic-ot.

A spanyolt kórházba kellett szállítani, a hírek szerint két helyen is eltört az arccsontja, valamint agyrázkódást is szenvedett, hetekig harcképtelen lesz.

Az esetet vizsgálja a Bulls és az NBA is, Portis hosszú eltiltásra számíthat.