Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) legutóbbi játéknapján ismét kellemetlen vereségbe szaladt bele az elmút három idényben döntőző Cleveland Cavaliers. Ezúttal a szezon előtt az öt legrosszabb csapat közé várt Indiana Pacers tréfálta meg a LeBron James-vezette Cavs-t, amely zsinórban negyedszer kapott ki.

A Cleveland sokáig partiban volt az Indianával, azonban a Pacers a harmadik negyedben el tudott lépni, a negyedikben pedig még hozzá is tett a különbséghez, így LeBron James hiába játszott jól, egyedül kevés volt a győzelemhez.

A Cavs legnagyobb keleti riválisa, a Boston Celtics viszont nem hibázott ezúttal sem és már zsinórban a hatodik győzelménél tart, miután nagyon simán legyőzte a gyengélkedő Sacramento Kings-t.

Kyrie Irving egyre jobban beilleszkedik a Celtics-be, ez a győzelmek számán is meglátszik Forrás: AFP/2017 Getty Images/Maddie Meyer

A Phoenix Suns 22 pontos hátrányban is volt a Washington Wizards vendégeként, azonban az élete legjobb estéjét produkáló TJ Warren 40 pontjának köszönhetően fordított, és már a negyedik meccsét nyerte meg azóta, hogy elköszönt Earl Watson vezetőedzőtől és eltiltotta egyik legjobbját, Eric Bledsoe-t. Warren a gyűrűt is megráncigálta néha.

Rangadót rendeztek Salt Lake City-ben is, a Utah Jazz a Portland Trailblazers-t fogadta. A Portland sokáig vezetett, de nagyobb előnyt nem tudott kiépíteni, a Jazz pedig az utolsó percekben ki is egyenlített. Ennek ellenére az utolsó támadásnál megnyerhette volna Damian Lillard a Blazers-nek, de a francia Rudy Gobert-nek volt ehhez néhány szava.

A meccs így hosszabbításba torkollott, ahol a spanyol Ricky Rubioé volt a főszerep, 11 pontot szerzett ekkor és végül összesen 30-cal zárt, a Jazz pedig győzött.

Milwaukee annak ellenére alulmaradt Charlotte-ban, hogy Khris Middleton 43 pontos karriercsúcsot dobott. A Bucks görög ásza, a mesterlövészek rangsorát 33,8 pontos átlaggal vezető Jannisz Antetokunmpo mindössze 14 pontig jutott.
Az Atlantát legyőző Philadelphia (4 siker/4 vereség) 2013. november 11. óta először büszkélkedhet legalább ötvenszázalékos mérleggel, míg a Torontót verő Denver már 36 ponttal is vezetett a találkozó során.

Eredmények:
Washington Wizards-Phoenix Suns 116-122
Utah Jazz-Portland Trail Blazers 112-103 - hosszabbítás után
Boston Celtics-Sacramento Kings 113-86
Charlotte Hornets-Milwaukee Bucks 126-121
Cleveland Cavaliers-Indiana Pacers 107-124
Philadelphia Sixers-Atlanta Hawks 119-109
Miami Heat-Chicago Bulls 97-91
Memphis Grizzlies-Orlando Magic 99-101
New Orleans Pelicans-Minnesota Timberwolves 98-114
New York Knicks-Houston Rockets 97-119
Denver Nuggets-Toronto Raptors 129-111
Los Angeles Clippers-Dallas Mavericks 119-98