Vágólapra másolva!
Forrtak a kedélyek az NFL 9. fordulójában, megtörtént az év legnagyobb verekedése és az egyik legalattomosabb támadása is, miközben a többi csapat fantasztikus játékokkal kápráztatta el a nézőket. Mint például a Kansas City Chiefs, amely a szezon egyik legszebb játékát mutatta be, de Alvin Kamara, Keelan Allen és T.Y. Hilton megmozdulásain is csak pislogni lehet. 

Mivel a verekedések egyébként nem annyira jellemzőek az NFL-re, érdemes ezeket kirívó esetként kezelni. Na de ki volt a tahóbb? Jalen Ramsey, a Jacksonville cornerbackje, aki egész meccsen kóstolgatta a Cincinnati Bengals sztárelkapóját, AJ Greent, vagy utóbbi, aki élegtételt vett? Természetesen mindkettőjüket azonnal kizárták, Green további büntetésre, vagy eltiltásra számíthat.

Szoros a verseny, amibe beszáll Marshon Lattimore, a New Orleans Saints újonc védője, valamint a kitűnő Mike Evans, a Tampa Bay Buccaneers elkapója. Lattimore az oldalvonalon magyarázhatott valamit a Tampa sérült irányítójának, Jameis Winstonnak, Evansnek ez nem tetszhetett, ezért úgy gondolta, letöri a cornerback nyakát.

A hét legszebb játékai

Szerencsére ezekben sem volt hiány a pofozkodások mellett. Itt van például a Kansas City Chiefs, amelynek kettő másodperc állt rendelkezésre, hogy az első félidőt pontokkal zárja, ehhez "mindössze" 56 yardott kellett megtennie. Ilyenkor minden edző és csapat örül, ha számíthat egy Tyreek Hill-féle játékosra, annak meg főleg, hogy az ellenfél nem. Az eredmény:

A Houston Texans hétközben keresztszalag-szakadás miatt elveszítette újonc irányítóját, Deshaun Watsont, aki így már léphet pályára idén. Ezek után talán már sem nevezhető meglepetésnek, hogy a csapat kikapott hazai pályán a vérszegény Indianapolis Coltstól. Arra mondjuk nincs mentség, hogy egy ilyen touchdownt hogy engedhettek T.Y. Hiltonnak. Hogy tisztázzuk: az elkapó azért pattant fel, miután földre került, és indult meg a célterület felé, mert amikor elesett, az ellenféltől senki nem ért hozzá, és mivel nem kontakt által feküdt el, ezért a játék sem állt meg. Amatőr hiba. Ez persze semmit nem von le a szemfüles játékos érdemeiből.

A New Orleans futója, Alvin Kamara is első évét tölti az NFL-ben, és egyre inkább kezdi megszokni a profiligát. Vasárnap 68 futott és 84 elkapott yarddal, valamint 1-1 touchdownnal terhelte meg a Tampa Bay-t. Az egyik ráadásul ilyenre sikerült:

Jay Ajayit kedden szerezte meg a ligát vezető Philadelphia Eagles a Miami Dolphinstól, és bár azt mondták, egyelőre a futójátékos csak tanulja a formációkat, néha-néha azért pályára küldte a csapat a Denver Broncos ellen. Egyszer el is szabadult. Az akció az első hatpontosát jelentette, nemcsak Eagles-mezben, hanem az egész szezonban is:

Hogy a Jaguars-Bengals meccs ne csak az instant bokszmeccsről maradjon emlékezetes (pedig úgyis ez lesz), arról a Jax elkapója, Keelan Cole igyekezett gondoskodni egy nagyszerű elkapással:

A szárnyaló Los Angeles Rams tönkreverte a New York Giantset (ki gondolta volna ezt nyáron), de volt azért olyan szituáció is a meccsen, ahol a Rams nehéz helyzetbe került. Egyszer például harmadik kísérletre 33 yardot kellett megtennie a támadóegységnek, különben elveszíti a labdát. Az irányító Jared Goff erre elhúzta a cilinderből a legmegbízhatóbb célpontját, Robert Woodsot, aki túlteljesítette a feladatot, és csinált egy touchdownt. A képsorok hitelesen összefoglalják a Giants idei évét.

Villogtak a speciális egységek

A már többször említett Saints-Buccaneers meccsen kijutott a jóból a nézőknek. Immáron tudomásul kell venni, hogy a New Orleans védelme már kategóriákkal jobb, mint az elmúlt években, de a special team sem szeretne lemaradni. Ez a blokkolt punt volt az összecsapás első hatpontos akciója, kellően megadta az alaphangot.

Baltimore-ban idén nincs túl sok okuk örülni a szurkolóknak, a csapat ezúttal Tennessee-ben égett meg és már 3-5-tel áll, de legalább a punter Sam Kochra számíthat, ha Flaccónak nem megy a passzolás.

Újabb vicces ünneplés

Ebben az évben megszokhattuk, hogy a Pittsburgh Steelers játékosai különleges koreográfiákkal készülnek a touchdownok megünneplésére. Mivel a csapat ezúttal szünnapos volt, ezért valakinek a helyébe kellett lépnie, szerencsére a Kansas City méltó utódnak tűnik a zsákbanfutás-versennyel. Travis Kelce győzelméhez innen is gratulálunk!

Egy megható dallasi gesztus

Tony Romo neve mára két fogalommal forrt össze: szakkommentátor és Dallas Cowboys. A korábbi kiváló irányító a CBS stábjával ezúttal pont korábbi sikereinek helyszínéről közvetített, a közönség nagy örömére.

Erősorrend

1. Philadelphia Eagles - ehhez kétség sem férhet, 51 pontot szereztek a Broncos ellen, amely védelme messze földön híres. 8-1-gyel állnak, most szünnap jön, azaz két hét pihenő, addigra minden bizonnyal visszatér az MVP-formában játszó Carson Wentz kedvenc célpontja, Zach Ertz, a védelembe pedig a nyáron igazolt, de rögtön az első meccsen megsérülő Ronald Darby.

2. Los Angeles Rams - magabiztos játékkal, egy szinte hibátlanul játszó Jared Goff-fal mészárolták le idegenben a New York Giantset, a Seattle vereségével pedig élre ugrottak az NFC nyugati csoportjában 6-2-vel.

3. Dallas Cowboys - nem lehetnek nyugodtak a Philly-drukkerek, hiszen a dallasiak is kitűnő formát mutatnak és lankadatlanul üldözik az Eagles-t. Ezekiel Elliott hatmeccses eltiltása persze minden percben megkezdődhet, de addig is hengerelnek.

4. New Orleans Saints - Drew Brees mögött ennyire erős védelem még nem állt, ez pedig meglátszik az eredményességükön, zsinórban már hat győzelemnél tartanak az első két vereség után.

5. Pittsburgh Steelers - Ugyan nem játszottak a héten, de még mindig az AFC legjobb formában lévő csapata, akik a következő fordulóban egy egészségesebb kerettel térhetnek vissza a pályára.

Eredmények, NFL, 9. forduló
New York Jets – Buffalo Bills 34-21
Philadelphia Eagles – Denver Broncos 51-23
Tennessee Titans – Baltimore Ravens 23-20
New Orleans Saints – Tampa Bay Buccaneers 30-10
New York Giants – Los Angeles Rams 17-51
Carolina Panthers – Atlanta Falcons 20-17
Jacksonville Jaguars – Cincinnati Bengals 23-7
Houston Texans – Indianapolis Colts 14-20
San Francisco 49ers – Arizona Cardinals 10-20
Seattle Seahawks – Washington Redskins 14-17
Dallas Cowboys – Kansas City Chiefs 28-17
Miami Dolphins – Oakland Raiders 24-27