Tűnés innen, már nem nálunk játszol! - mondták meccs közben

Colorado Avalanche v New Jersey Devils GettyImageRank3 SPORT ICE HOCKEY National Hockey League
NEWARK, NJ - OCTOBER 07: Matt Duchene #9 of the Colorado Avalanche skates against the New Jersey Devils at the Prudential Center on October 7, 2017 in Newark, New Jersey. Bruce Bennett/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Furcsa világ az észak-amerikai profi hokiligáé. A csapatok használati tárgyként adják-veszik a játékosokat, akik néha a tévéből vagy közösségi oldalakról tudják meg, hogy elcserélte őket korábbi kenyéradójuk, ők pedig költözhetnek át egy másik városba, ahol 2-3 nappal később már be is kell mutatkozniuk. Matt Duchene-nek viszont meccs közben szóltak, hogy ennyi, és nincs tovább, ő pedig az első harmadban bement az öltözőbe és többé nem nézett vissza. És nem csak ez az egy csavar van a történetben.

Nagyon ritkán látott jelenet játszódott le magyar idő szerint hétfő hajnalban az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL). A New York Islanders – Colorado Avalanche mérkőzés első harmadának 10. percében Matt Duchene, a vendégek játékosa besétált az öltözőbe, majd nem tért vissza.
Percekig nem lehetett tudni, mi történt, mivel semmilyen sérülésre utaló eset nem történt. Majd robbant a bomba: a játékost mérkőzés közben cserélte el a Colorado, így azonnal el kellett hagynia a jeget, a csomagját eddigre összepakolták, és bekészítették az öltöző elé.

A videón a sérült Blake Comeau-t kísérik le a jégről, őt követi feltűnés nélkül Duchene, az eset egy ideig nem szúrt szemet senkinek. Ezek voltak a center utolsó másodpercei Colorado-mezben.

A csapat legtöbb játékosa egészen az első harmad végéig nem tudott semmit, végül az Avalanche 6-4-re el is veszítette a meccset, aminek a jelentősége hirtelen sokadlagos lett.

Ez már önmagában is egyedülálló, ráadásul

a csatár ahhoz az Ottawa Senatorshoz került, amellyel a Colorado éppen a következő két meccsét játssza,

méghozzá Stockholmban, ahonnan az Origo is tudósít majd.
A még mindig csak 26 éves játékos viszonya már hónapokkal ezelőtt megromlott a vezetőséggel, és kérte is, hogy cserélje el a klub, de erre a megoldásra senki sem számított. Az Avalanche jelenlegi csapatának ő volt legrégebb óta a tagja, ez volt az 586. mérkőzése a denverieknél, helyettes kapitányi tisztséget töltött be.

Duchene gyerekkori kedvenc csapata a Colorado volt, ahová a 2009-es újoncbörze 3. kiválasztottjaként került, semelyik más csapatnál nem játszott eddig. Kanadával olimpiát, világbajnokságot és Világkupát is nyert, az Avalanche színeiben 586 meccsen 428 pontot szerzett (178 gól, 250 gólpassz). Mivel ontariói születésű, biztosan boldog lesz új klubjánál is.