Ketrecben jöhet a Mayweather-McGregor csata visszavágója

Floyd Mayweather Jr. v Conor McGregor GettyImageRank1 SPORT BOXING topics topix bestof toppics toppix
LAS VEGAS, NV - AUGUST 26: Floyd Mayweather Jr. (R) hits Conor McGregor in the ninth round of their super welterweight boxing match at T-Mobile Arena on August 26, 2017 in Las Vegas, Nevada. Mayweather won by 10th-round TKO. Ethan Miller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Floyd Mayweather szerint a UFC rá akarja őt venni a visszatérésre. Ha minden idők egyik legjobb bokszolója bevállalja a ketrecharcot, állítása szerint milliárdos lenne.

„Nemrég felhívtak, és arra kértek, térjek vissza. Tényleg visszatérhetek. Ha azt akarják, visszatérek és elmegyek a UFC-be. Képes vagyok küzdeni az oktagonban.

Régen volt már szerencsénk egy Mayweather-szösszenethez (esetében az egy hét nagy idő...), most azonban minden idők egyik legjobb ökölvívója szót kért. Azt ugyanis tudni lehetett, a UFC nagyon szívesen venné, ha Money másodszor is összemérné az erejét Conor McGregorral, csak már nem a ringben (ott a tizedik menetben nyert az amerikai bunyós), hanem az ír igazi otthonában, az oktagonban. És persze Mayweather egójára is hatottak, amikor felvetették, csak akkor lehet minden idők legjobb küzdősportolója, ha MMA-ban is megveri McGregort.

Ketrecben jöhet a Mayweather-McGregor visszavágója Forrás: AFP/2017 Getty Images/Ethan Miller

„Egyetlen egy kib...tt minden idők legjobbja van, és az én vagyok – harsogta Mayweather. – Jobb, ha meg sem hallom azokat, akik azt mondják, ez vagy az minden idők legjobbja. A végén úgyis az jön ki, hogy én vagyok a valaha volt legjobb atléta. Hallgassatok rám, senkit se emlegessetek úgy, mint aki jobb nálam. A legszebb stílusban, csillogóan, ragyogóan értem el ezt a státuszt. Járom a saját utam. A bevétel száz százalékát megtartom és én vagyok saját magam egyetlen kib...tt főnöke."

Ugyanakkor arról megoszlanak a vélemények, hogy Mayweather képes lehet-e győztesen távozni a ketrecből. Vladimir Klicsko, minden idők egyik legjobb nehézsúlyú ökölvívója eléggé egyértelműen fogalmazott:

Egyetlen bokszoló sem gyakorolja a muay-thait vagy a brazil jiu-jitsut. Arról nem szeretnék vitatkozni, melyik a jobb sportág, de az tény, hogy az MMA komplexebb. Ott nem csupán ki lehet ütni az ellenfelet, de például meg is lehet fojtani."