A Cleveland hivatalosan is a világ legrosszabbja

Cleveland Browns v Pittsburgh Steelers GettyImageRank2 AFC AFC North AMERICAN FOOTBALL Browns Cleveland Browns NFL Pittsburgh Steelers SPORT Steelers
PITTSBURGH, PA - DECEMBER 31: Duke Johnson #29 of the Cleveland Browns kneels in the end zone after 2 yard touchdown run in the second quarter during the game against the Pittsburgh Steelers at Heinz Field on December 31, 2017 in Pittsburgh, Pennsylvania. Justin K. Aller/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Szilveszter estéjén rendezik a Nemzeti Futball Liga (NFL) utolsó alapszakasz-fordulóját. A hétórás meccsek közül csak egynek volt igazi tétje: vajon a Cleveland Browns beállítja-e a történelem legrosszabb mérlegét. A válasz megszületett: igen, a Cleveland kikapott a tartalékosan felálló Pittsburgh Steelers otthonában, amivel 0-16-tal, azaz győzelem nélkül zárta az NFL 2017-es idényét.

A Steelersnek már szinte teljesen mindegy volt, mi lesz a Browns elleni összecsapás végeredménye, hiszen csak akkor tudta volna megszerezni az AFC konferencia első helyét, ha a New England Patriots otthon veszít a New York Jets ellen, a Pittsburgh pedig győz.

Nos, ezt a szívességet Tom Brady és a Patriots nem tette meg a pittsburghieknek.

A Steelers sem reménykedett ebben túlságosan, nem nevezte az utolsó fordulóra sem Ben Roethlisbergert, sem Le'Veon Bellt, ennek ellenére győzni tudott a ligautolsó Cleveland ellen. Ebben nagy szerepett játszott az újonc elkapó, JuJu Smith-Schuster, aki egy elkapott touchdown mellett egy gyönyörű punt-visszahordást is betett a közösbe.

Mindezt másodpercekkel azután, hogy a Browns kiegyenlített. Ez az akció azt jelentette, hogy a Steelers 28-24-re győzött, azaz a Browns 0-16-os mérleggel végzett egy nagy reményekkel várt szezonban. A 0 győzelem azt jelenti, hogy a klub megismételte a Detroit Lions 2008-as "bravúrját", ezzel új fejezetet írva a saját és az NFL történelemkönyvének fekete oldalain.

Tegyük hozzá, a Steelers aktív játékosai olykor szemet gyönyörködtető játékokkal kápráztatták el a drukkereket, mint például itt:

Végeredmények, NFL, 17. hét:

Pittsburgh Steelers - Cleveland Browns 28-24

Philadelphia Eagles - Dallas Cowboy 0-6

Minnesota Vikings - Chicago Bears 23-10

New England Patriots - New York Jets 26-6

Detroit Lions - Green Bay Packers 35-11

New York Giants - Washington Redskins 18-10

Indianapolis Colts - Houston Texans 22-13

Később játsszák:

Denver Broncos - Kansas City Chiefs

Los Angeles Rams - San Francisco 49ers

Baltimore Ravens - Cincinnati Bengals

Miami Dolphins - Buffalo Bills

Seattle Seahawks - Arizona Cardinals

Atlanta Falcons - Carolina Panthers

Los Angeles Chargers - Oakland Raiders

Tampa Bay Buccaneers - New Orleans Saints