Vágólapra másolva!
Az NFL-ben szereplő Chicago Bears hivatalosan is bejelentette, hogy megegyezett a Kansas City Chiefs korábbi támadókoordinátorával, Matt Naggyal, így a 2018 őszétől a magyar származású szakember irányítja a csapatot.

Bár a Chiefs szombaton meglepetésre kikapott hazai pályán a Tennessee Titanstől az NFL-rájátszás első mérkőzésén, azt lehetett tudni, hogy Matt Nagyot bombázni fogják a vezetőedzői ajánlatokkal. A tréner 2008 és 2012-ig a Philadelphia Eaglesnél dolgozott, majd követte az onnan elküldött Andy Reidet Kansas Citybe, ahol 2016-ig az irányítók edzője volt. Többek között neki köszönhető, hogy Alex Smith, aki egyszer már megbukott San Franciscóban, új lendületet kapott és rendkívül megbízható játékot nyújt azóta is.

Matt Nagy (balra) kihozta a maximumot Alex Smith-ből (jobbra), aki az NFL legjobb irányítómutatójával zárt 2017-ben Forrás: Chicago Tribune

Smith a mögöttünk álló alapszakaszban élete legjobb évet zárta, nem véletlenül: Doug Pederson távozásával megüresedett a KC támadókoordinátori pozíciója, amit Nagy kapott meg, a Chiefs támadójátéka pedig ugrásszerűen javult, az ötödik legtöbb yardot és a hatodik legtöbb pontot szerezte átlagosan a csapat.

Nagynak Chicagóban is elsősorban egy irányító, azaz Mitch Trubisky fejlesztése lesz a legnagyobb feladata.

Az újonc felemás játékot mutatott 2017-ben, de az világos szinte mindenki számára, hogy van benne potenciál. Már csak ki kell hozni belőle, amiben Nagynak kulcsszerepe lesz 2018-ban.