Westbrooknak a hátán is van szeme, Carter 41 évesen is átugrik bárkit

Sacramento Kings v Dallas Mavericks GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
DALLAS, TX - OCTOBER 20: Vince Carter #15 of the Sacramento Kings reacts to a shot against the Dallas Mavericks in the second half at American Airlines Center on October 20, 2017 in Dallas, Texas. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Tom Pennington/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai profi kosárlabdaliga (NBA) keddi játéknapján négy mérkőzést rendeztek. A "kiesési rangadón" a Los Angeles Lakers legyőzte a Sacramento Kings csapatát, azonban a bő két hét múlva a 41. születésnapját ünneplő Vince Carter ellopta a show-t, akinek a teste nem hajlandó öregedni. 

Habár "VC" mindössze hét pontig jutott, abból kettőt mindeképp érdemes megnézni, hiszen a játékos már-már csodaszámba menően atletikus még mindig. Minden idők (egyik) legjobb zsákolója még most is olyan dolgokra képes, amire még az NBA-ben sem sokan. Ezúttal a 23 éves Julius Randle volt az, aki fel sem mert ugrani, hogy blokkolni próbáljon, mert tudta, hogy rossz vége lett volna.

Give it & go!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Más kérdés, hogy a Sacramento így is kikapott a Lakerstől, éppen a 22 pontos, 14 lepattanós Randle jóvoltából.

A nap rangadóján az OKC Thunder azt a Portland Trailblazerst fogadta, amely Damian Lillard nélkül volt kénytelen kiállni, de így is győzni tudott. Ehhez kellett a 27 pontos CJ McCollum, a 20-at szerző Juszuf Nurkics és a Lillardot kiválóan helyettesítő Shabazz Napier 21 pontos extrája is.

A mérkőzés jelenete azonban az OKC irányítójához, a tavalyi szezon legértékesebb játékosához, Russell Westbrookhoz fűződik, aki egy egészen hihetetlen gólpasszal szolgálta ki új játszótársát, Paul George-ot. Az irányító 12 asszisztjából garantáltan ez volt a legszebb.

@russwest44 finds @ygtrece!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

Tizenhat otthoni meccséből mindössze a másodikat veszítette el a Toronto Raptors, ezúttal egy utolsó másodperces kosárral a Miami Heat ellen. Egypontos hátránynál az egyébként pocsékul dobó hazai sztár, DeMar DeRozan még be tudott találni három másodperccel a vége előtt, de a Heatnek volt válasza. A szintén kriminálisan célzó Wayne Ellington az utolsó bedobás után az alapvonalnál tört be és dobott egy ziccert az utolsó pillanatban, ami a győztes kosárnak bizonyult.

@wayne_elli drives baseline for the @miamiheat win in a frantic finish!

NBA (@nba) által megosztott bejegyzés,

A negyedik mérkőzésen a Dallas Mavericks otthon győzött az Orlando Magic ellen. A hazaiaknál egy legenda és egy újonc volt a két húzóember, Dirk Nowitzki és Dennis Smith Jr. egyaránt 20-20 pontot szerzett.

NBA, alapszakasz, végeredmények:
Toronto Raptors – Miami Heat 89-90
Oklahoma City Thunder – Portland Trailblazers 106-117
Dallas Mavericks – Orlando Magic 114-99
Los Angeles Lakers – Sacramento Kings 99-86