Bunda volt minden idők legizgalmasabb NFL-végjátéka?

Divisional Round - New Orleans Saints v Minnesota Vikings GettyImageRank1 AMERICAN FOOTBALL NFL SPORT topics topix bestof toppics toppix
MINNEAPOLIS, MN - JANUARY 14: Stefon Diggs #14 of the Minnesota Vikings leaps to catch the ball in the fourth quarter of the NFC Divisional Playoff game against the New Orleans Saints on January 14, 2018 at U.S. Bank Stadium in Minneapolis, Minnesota. Diggs scored a 61-yard touchdown to win the game 29-24. Hannah Foslien/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
A vasárnap éjszakai Minnesota Vikings-New Orleans Saints NFC-elődöntő azóta is állandó téma a sportvilágban. Nem véletlenül, hiszen a történelem első olyan győztes touchdownját láthattuk a rájátszásban, ami után már nem volt alkalma válaszolnia az ellenfélnek. De lehet, hogy az egész meg volt rendezve? Érdemes megnézni az alábbi videót.

Stefon Diggs és Case Keenum mennybe ment Minnesota államban a mérkőzés utolsó játéka miatt, amivel a Vikings megfordította a mérkőzést és bejutott az NFC főcsoport-döntőjébe. Az utolsó szerelést elhibázó Marcus Williamset azóta is marcangolja a sajtó, mondván, az újonc védőt élete végéig kísérteni fogja a jelenet. De ugye hibázni emberi dolog, egy elsőéves meg pláne gyakrabban teszi, senki nem gondolta volna, hogy szándékosan vétette el a tackle-t. Most viszont kiderült, hogy egy másik Saints-játékos könnyedén megakadályozhatta volna már a passz elengedését is.

Nyck Sylvas

Ima need all my saints fans⚜ To check this out and comment wat u think Real talk the game just didn't seem rite

Ha jól megnézzük, a fehér mezben játszó Saints védőfalembere, a 94-es számú Cameron Jordan (aki az NFL egyik legjobb passzsiettetője) simán odaért volna a Vikings irányítójához, Case Keenumhoz, hogy földre vigye, amivel lejárt volna az idő, vége a meccsnek és nyer a New Orleans.

Ám ő valamiért hátat fordít Keenumnak, és megpróbál egy teljesen fölösleges lepördülést a blokkoló emberről.

A videó kiemeli Williams bakiját is. A söprögetőnek utolsó emberként csak annyi lett volna a dolga, hogy megállítja az elkapó Diggset és nem engedi az oldalvonalon túlra. Ő viszont még a kezeit sem nyújtja ki a szereléshez, viszont fellöki saját csapattársát, Ken Crawleyt, hogy még véletlenül se tudja utolérni a Vikings játékosát.

Az biztos, hogy nem így tanítják a szerelést, mint ahogy Marcus Williams (43) megpróbálta Forrás: AFP/2018 Getty Images/Hannah Foslien

Természetesen még ha tényleg bunda is volt a mérkőzés, soha nem fog kiderülni. Williams megmozdulásáról egyébként is nehéz elképzelni, hogy pontosan így tervezte, ráadásul egy NFC-elődöntő nem egy alsóbb osztályú focimeccs, ezt jóval problémásabb lenne lefixálni. Cameron Jordan manőverére viszont tényleg nehéz magyarázatot találni.