Vágólapra másolva!
A Boston Bruins 3-2-re nyert az Ottawa Senators vendégeként az észak-amerikai profi jégkorongligában (NHL), csütörtökön, a hétvégi All Star-gála előtti utolsó játéknapon, és ezzel sorozatban 18. mérkőzésén szerzett pontot.

A csapat ezzel beállította a klub történetének második leghosszabb ilyen szériáját, amelyet az 1968/69-es idényben mutatott be. A klubrekord 23 összecsapás az 1940/41-es szezonból. A Bruins december 14-e óta nem kapott ki az alapjátékidőben, azóta 14-szer győzött és 4-szer szenvedett hosszabbításos vereséget.

Újabb két pont a Bruinsnak:

A Washington Capitals a Florida Panthers otthonában nyert és a fővárosiak orosz sztárja, Alekszandr Ovecskin lett a negyedik aktív játékos - Jaromir Jagr, Marian Hossa és Patrick Marleau után -, aki a gólok és gólpasszok számában is elérte az 500-as határt.

A kétszeres címvédő Pittsburgh Penguins 6-3-mal intézte el a vendég Minnesota Wildot. A hazaiak kapitánya, Sidney Crosby megszerezte 1082. pontját, amellyel a klub történetének második legeredményesebbje lett, megelőzve Jagrt. Az élen a legendás Mario Lemieux áll 1723 ponttal.

Formás támadás:

A nyugati főcsoportot vezető újonc Vegas Golden Knights 12 hazai mérkőzés, november 28-a után először nem szerzett pontot, mert kikapott 2-1-re a New York Islanderstől.
Csütörtökön az NHL 31 együtteséből csak a Los Angeles Kings pihent.

Eredmények:
New Jersey Devils-Nashville Predators 0-3
Philadelphia Flyers-Tampa Bay Lightning 1-5
Pittsburgh Penguins-Minnesota Wild 6-3
Montreal Canadiens-Carolina Hurricanes 5-6
Ottawa Senators-Boston Bruins 2-3
Detroit Red Wings-Chicago Blackhawks 1-5
Florida Panthers-Washington Capitals 2-4
St. Louis Blues-Colorado Avalanche 3-1
Dallas Stars-Toronto Maple Leafs 1-4
Edmonton Oilers-Calgary Flames 4-3, szétlövés után
Arizona Coyotes-Columbus Blue Jackets 1-2
Vancouver Canucks-Buffalo Sabres 0-4
Vegas Golden Knight-New York Islanders 1-2
Anaheim Ducks-Winnipeg Jets 4-3, szétlövés után
San Jose Sharks-New York Rangers 5-6