Elküldte legnagyobb sztárját a Los Angeles Clippers

Detroit Pistons v Los Angeles Clippers GettyImageRank2 SPORT BASKETBALL NBA
LOS ANGELES, CA - NOVEMBER 07: Tobias Harris #34 of the Detroit Pistons drives on Blake Griffin #32 of the Los Angeles Clippers during the first half at Staples Center on November 7, 2016 in Los Angeles, California. NOTE TO USER: User expressly acknowledges and agrees that, by downloading and or using this photograph, User is consenting to the terms and conditions of the Getty Images License Agreement. Harry How/Getty Images/AFP
Vágólapra másolva!
Az észak-amerikai kosárlabda-bajnokságban (NBA) szereplő Los Angeles Clippers elcserélte egyik legjobbját, az ötszörös All Star-válogatott Blake Griffint, aki így a Detroit Pistonsban folytatja pályafutását.

Egybehangzó médiaértesülések szerint a Los Angeles-i klub a 28 éves Griffinért - valamint Brice Johnsonért és Willie Readért -

cserébe három játékost, Avery Bradleyt, Tobias Harrist, Boban Marjanovicsot, továbbá egy első és egy második körös draftjogot kap.

Griffint 2009-ben a játékosbörze (draft) első helyén választotta ki a Clippers, és bár eddigi NBA-s karriere során 21,5 pontot, valamint 9,4 lepattanót átlagolt, az utóbbi időben rengeteg sérülés hátráltatta.
Az erőcsatár tavaly nyáron írta alá új, öt évre szóló, 170 millió dolláros szerződését a Los Angelesszel. A Detroit ezzel all-in módba kapcsolt a rájátszást illetően, míg a Clippers Chris Paul nyári elvesztése után az újjáépítést választotta ezzel a cserével, a hírek szerint DeAndre Jordan és Lou Williams is távozni fog a kaliforniai csapattól, szintén fiatal játékosokért és draftjogokért cserébe.

Blake Griffin (balra) és Tobias Harris (jobbra) egymásért lett elcserélve Forrás: AFP/2016 Getty Images/Harry How

A Boston Celtics egy ponttal nyert a Denver Nuggets vendégeként az észak-amerikai kosárlabda-bajnokság (NBA) legutóbbi játéknapján. A vendégek sikerének fő letéteményese Kyrie Irving volt, aki 27 pontjával csapata legeredményesebbjének bizonyult. Ebből kettő különösen látványosra sikerült:

A Milwaukee Bucks sorozatban negyedik összecsapásán diadalmaskodott: a wisconsini együttes ezúttal a Philadelphia 76erst győzte le hazai pályán 12 ponttal. A Bucks All Star-játékosa, a görög Giannis Antetokunmpo 31 pontot szerzett.

Remek napot fogott ki a Miami Heat centere, Hassan Whiteside, aki 25 ponttal és 14 lepattanóval segítette együttesét a Dallas Mavericks elleni idegenbeli sikerhez. A texasiak a mérkőzés utolsó negyedében egy 20-5-ös szériával három pontra csökkentették a hátrányukat, de 25 másodperccel a találkozó vége előtt Goran Dragic kosara eldöntötte az összecsapást. Pedig a Mavericks újonc irányítója, Dennis Smith Jr. elképesztő zsákolást mutatott be a felzárkózás alatt:

A Memphis Grizzliesből Tyreke Evans 27 ponttal, Marc Gasol 12 ponttal és 10 lepattanóval vette ki részét a Phoenix Suns elleni győzelemből.

Eredmények:
Denver Nuggets-Boston Celtics 110-111
Indiana Pacers-Charlotte Hornets 105-96
Atlanta Hawks-Minnesota Timberwolves 105-100
Memphis Grizzlies-Phoenix Suns 120-109
Milwaukee Bucks-Philadelphia 76ers 107-95
Dallas Mavericks-Miami Heat 88-95