Vágólapra másolva!
A Boston Bruins 3-1-re kikapott a vendég Anaheim Ducks gárdájától az észak-amerikai profi jégkorongliga (NHL) keddi játéknapján, így megszakadt a tizennyolc mérkőzés óta tartó sorozata, amely során mindannyiszor pontot szerzett.

A Bruins legutóbb december közepén nem szerzett pontot, azóta 14 győzelmet aratott és négy túlórás vereséget szenvedett.

Az egyik anaheimi szurkoló nem csak a csapata győzelmének örülhetett, hanem egy elkapott korongnak is. Nem is rejtette véka alá a boldogságát.

Sorozatban harmadik mérkőzésén kapott ki a Colorado Avalanche - ezúttal hosszabbítás után, a Vancouver Canucks vendégeként -, azt megelőzően megszakítás nélkül tíz találkozót nyert meg.

A címvédő Pittsburgh Penguins három góllal nyert a San Jose Sharks ellen, a győztes hazai együttesben Jevgenyij Malkin három, Bryan Rust két gólt szerzett.

A Calgary Flames az 59. perc elején még vezetett az újonc Vegas Golden Knights ellen, ám a vendégek 53 másodperc alatt három gólt szereztek és fordítottak. A Golden Knights a 33. győzelmét aratta, ez újoncként az ebben a tekintetben a rekordot tartó Anaheimnek és Florida Panthersnek az 1993-1994-es idény alapszakaszában 84 mérkőzés alatt jött össze. A Golden Knightsnak a mostani volt a 49. találkozója.

A ligaelső Tampa Bay Lightning hiába szerzett vezetést, végül kétgólos vereséget szenvedett a Winnipeg Jets otthonában.

Anton Forsberg, a Chicago Blackhawks svéd kapusa 42 védéssel segítette győzelemhez csapatát a Nashville Predators vendégeként, ezek közül huszonkettőt a harmadik harmadban mutatott be.

Eredmények:
Boston Bruins-Anaheim Ducks 1-3
Buffalo Sabres-New Jersey Devils 1-3
Columbus Blue Jackets-Minnesota Wild 2-3 - szétlövés után
New York Islanders-Florida Panthers 1-4
Pittsburgh Penguins-San Jose Sharks 5-2
Nashville Predators-Chicago Blackhawks 1-2
St. Louis Blues-Montreal Canadiens 3-1
Winnipeg Jets-Tampa Bay Lightning 3-1
Dallas Stars-Los Angeles Kings 0-3
Calgary Flames-Vegas Golden Knights 2-3
Carolina Hurricanes-Ottawa Senators 2-1
Vancouver Canucks-Colorado Avalanche 4-3 - hosszabbítás után